Workshops 2019

Viktig om billetter til workshops:

Billetten er også gyldig som dagspass den dagen du skal på workshop. Du trenger derfor ikke kjøpe dagspass for å få med deg marked, foredrag og annet av felles program.

Billetter til workshop refunderes kun dersom workshopen avlyses.

Kjøp billetter her.


LØRDAG

UTSOLGT: Kurs i Magic Loop med Tina Hauglund

Lørdag 28. 9 kl. 10-15-12.15

Pris: 650,-

Syns du det er litt klønete med strømpepinner? Eller syns du kanskje det hadde vært fint å strikke erme nummer to samtidig som nummer én? Magic Loop er teknikken hvor du strikker en liten sirkel på en lang rundpinne. Når du får dreisen på det kan du til og med strikke flere på en gang! Supernyttig for å få sokkene like lange, og for å få buksebenene like. Ta med deg: lang rundpinne (80 – 120 cm), 3,5-5 mm, gjerne myk vaier. Ta med passende garn til pinnene som er lett å rekke opp, gjerne to nøster i ulike farger.

Forhåndskunnskaper: opplegg, rett og vrang

Ta med: lang rundpinne og garn som er lett å rekke opp

NB! Lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere.

FÅ BILLETTER: Lær flettestrikk med Linda Marveng

Lørdag 28.9 kl. 10.15-13.15

Pris: 750,-

Å strikke fletter er som å forme en skulptur i strikk. Tredimensjonale fletter er Lindas største
inspiriasjonskilde og gøy å strikke.

Flettestrikk masterclass vil lære deg: Hvordan strikke fletter
med en, to eller helt uten en hjelpepinne, hvordan lese og forstå forkortelser og diagram, hvordan endre fletter i bredde og lengde, hvordan avslutte fletter ved hals og skulder, hvordan rette et feil flettekryss, hvordan strikke reversible og snor fletter, hvordan sette sammen fletter. Samt gi deg nyttige tips underveis. Når du har lært å mestre flettestrikk, vil du kunne lage dine egne. Linda tar med flere av mine design som eksempler, samt et utvalg av sine favoritt bøker.

Linda vil gå gjennom:

-Flettekryss med en og to flettepinner
-Fletter uten flettepinne
-Fletteforkortelser og diagram
-Endre fletter både i bredde og lengde
-Avslutte fletter ved hals og skulder
-Retting av flettekryss
-Reversible fletter
-Snor/hestetømmer fletter
-Sammensetting av fletter
-Design av fletter

Forhåndskunnskaper: kurset passer for viderekomne og avanserte strikkere.


Ta med:

-pinner i favoritt størrelsen din og garn tilpasset pinnene
-flettepinne eller strømpepinne
-heklenål
-maskeholdere til prøver


SOLD OUT: English class: My dream sweater with Julie Dubreux

Saturday 28.9 at 10.15-13.15

Pris: 750,-

Create your own sweater that fits your body shape and suits your fashion sense.

Learn about top-down raglan sweater construction and proportions, and how to shape a sweater that is just right to make you feel good !

Materials to bring: DK weight yarn, 4.5mm / 80 cm circular needles, markers.FÅ BILLETTER: Strikk etter engelske oppskrifter med Lotte Holmboe

Lørdag 28.9 kl. 14.30 – 17.30

Pris: 750,-

Er du fristet av spennende mønstre på engelsk, men synes det er vanskelig å knekke koden? Vil du gjerne ha hjelp til å få tak på knit, purl, YO og K2tog? I så fall er Lotte Holmboes kurs i strikking på engelsk som skapt for deg!

Lotte, Osloknitter på Instagram og Ravelry, er en erfaren oversetter som har strikket mønstre på engelsk i over ti år, og nå vil hun hjelpe andre i gang! På kurset skal vi gå gjennom grunnleggende engelske strikkebegreper, garntykkelser, lære å lese mønstre og sammen starte på sjalet Tuva’s Arrows av Julie Dubreux (JulieKnitsInParis) – mønsteret inngår i kursprisen. 

Ta med: 120 g garn («fingering weight» ull, løpelengde 400 m per 100 g), f.eks. 1 nøste Norne Yarn Singles.  4 mm rundpinne, minst 60 cm lang. 


UTSOLGT! Lær deg å spinne på håndtein med Ronja Cecilie Moås

Lørdag 28.9 kl. 14.30 – 17.30

Pris: 750,-

Har du lyst til å lære deg å spinne? Dette spinnekurset gir deg en grunnleggende innføring i hvordan du spinner og tvinner ditt eget garn ved hjelp av håndtein. Håndteinen er et billig og begynnervennlig spinneverktøy som har vært i bruk siden tidenes morgen. Dette kurset passer både for de som aldri har prøvd håndtein tidligere og de som har prøvd, men som kanskje ikke har fått helt dreisen på det enda.

Ta med: penn og papir. Du får låne håndtein på kurset. Om du imidlertid har en liggende må du gjerne ta med deg denne!

NB! Lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere.


SØNDAG


UTSOLGT! Kurs i Strikkefasthet med Tina Hauglund

Søndag 29.9 kl. 10.15-13.15

Pris: 750,-

Det er fryktelig kjedelig når bodyen til halvåringen blir truse til mamma, eller når genseren til deg selv blir genser til treåringen. Vi har alle vært der. Bli venn med strikkefastheten din! På kurset vil du lære mer om strikkefasthet – hvorfor det er så utrolig viktig, hvordan få strikkefastheten til å stemme, og hvordan bruke strikkefastheten til din fordel. Kurset tar for seg både den ekle prøvelappen og hvordan du kan jukse underveis om du «glemte» å lage den. Ta med deg penn og papir – her blir det både formler og formuleringer.

Forhåndskunnskaper: rett og vrang

Ta med: penn og papir, eventuelt et prosjekt du lurer på.

NB! Lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere.


Japanske mønster med Linda Marveng

Søndag 29.9 kl. 10.15-13.15

Pris: 750,-

Vakre og intrikate mønstre, alltid skrevet i en diagram form og oppskrifter i skjematisk tegning form med tallrekker, har inspirert designere og strikkere i årevis. De japanske mønsterbiblene bruker internasjonale symboler, så du trenger ingen ferdigheter ij apansk. For å forstå oppskriftene derimot er det nyttig å kjenne til de mest relevante tegnene som f.eks de til masker, pinner og material. Populære magasin er: ”Let’s Knit Series” med en egen Couture serie, ”Knitting Around the World” og ”Keito Dama”.

Du vil lære hvordan lese oppskrifter, forstå diagram og de viktigste tegnene. Resten av tiden brukes til å strikke prøver og kikke på mitt, stadig økende, japanske bibliotek. Jeg vil også gjøre rede for mine valg av japanske mønstringer og andre tips som nyttige
websider samt online butikker.

Forhåndskunnskaper: kurset passer for viderekomne og avanserte strikkere med diagram erfaring.

Ta med:
-pinner i favoritt størrelsen din.
-garn tilpasset pinnestørrelsen.
-maske-holdere til prøver om ønskelig.
-post-it lapper, linjal eller washi tape (rispapir tape som kan brukes igjen og igjen).SOLD OUT: English class: Gentle brioche for first-timers with Julie Dubreux

Sunday 29.9 at 10.15-13.15

Pris: 750,-

Project-oriented beginner brioche class: learn the basics of two-colour brioche in the round, and knit your very first squishy, cozy, colourful brioche project ! Start kniting an exclusive beginner-friendly cowl pattern designed by Julie Knits in Paris. 

Materials to bring: 2x100g of smooth bulky or chunky yarn (70 to 100 m / 100 g) in 2 contrasting colours, and the size of needles that best matches your yarn choice, from 8.00mm to 10.00mm / 40 cm to 60 cm long circular needles.

UTSOLGT: Pimp ditt strikketøy med Thea Rytter

Søndag 29.9. kl. 10.15- 13.15

Pris: 750,-

Pimp ditt strikketøy! Har du noen gang lurt på å sy i det du har strikket?

På denne workshopen vil du lære å brodere morsomme ting på strikk – lamaer, enhjøringer, perler, glitter og glam. Perfekt til barnestrikk som trenger det siste lille ekstra, eller til deg når du bli lei av at alle genserene dine er grå. Du blir nok ikke ferdig med ditt broderi på workshopen, men du får mange gode idéer og kommer godt i gang.

Ta med: et ferdig strikkeplagg som du vil pynte – eventuelt også garnrester til å pynte med. Thea tar med resten, samt broderinål du kan låne.


UTSOLGT! Lær deg å spinne på håndtein med Ronja Cecilie Moås

Søndag 29.9 kl. 14.00 – 17.00

Pris: 750,-

Har du lyst til å lære deg å spinne? Dette spinnekurset gir deg en grunnleggende innføring i hvordan du spinner og tvinner ditt eget garn ved hjelp av håndtein. Håndteinen er et billig og begynnervennlig spinneverktøy som har vært i bruk siden tidenes morgen. Dette kurset passer både for de som aldri har prøvd håndtein tidligere og de som har prøvd, men som kanskje ikke har fått helt dreisen på det enda.

Ta med: penn og papir. Du får låne håndtein på kurset. Om du imidlertid har en liggende må du gjerne ta med deg denne!

NB! Lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere.

NY! Restefest versjon 2.0 med Ullsalong

Søndag 29.9 kl. 14.00 – 16.00

Pris: 550,-

Anja Edwards og Iren Dyngeland fra Ullsalong er tilbake med restefest på Bergen strikkefestival! Hva har blitt strikket siden 2017, enda en Westknits-genser?! Har restegarnlageret blitt enda større eller har det krympet inn til å fylle et Norgesglass?

Anja og Iren mener at restegarn er en ressurs, garnlagerets hemmelige skatt. Restegarn er fullt av minner om plagg som allerede er strikket og kanskje gitt bort? Hvis du hater restegarnet ditt, elsket du egentlig garnet i utgangspunktet?

Ullsalong har fortsatt et sett med dogmer som de følger og vil på workshopen grave seg ned i dypet av restegarnsfilosofien. Hvilke farger kan settes sammen? Hvilke teksturer kan spille på lag? Ta med deg ditt eget restegarn og de vil hjelpe deg med analyse og tips til hvilke skatter som kan trylles frem. Kanskje du finner noen du vil bytte garn med?

Følg Ullsalong på Instagram, der svarer de på alle spørsmål i forkant av festivalen. Dette blir gøy!

Ta med: Restegarn!