Workshops

OBS! Ønsker du å delta på en workshop må du i tillegg ha gyldig billett den dagen workshopen er.

Billetter kjøpes her. 

 

WORKSHOPS FREDAG

UTSOLGT: Lær deg å farge garn med syrefarger!

Workshop med Nina Figenschau

UTSOLGT: Fredag 30. september kl. 16.00 – 18.00

UTSOLGT: Søndag 2. oktober kl. 11.00 – 13.00

Hos Ninapetrina.no har Nina håndfarget garn siden 2012 med syrefarger. Lær deg triksene som får ditt hjemmefargede garn til å se ut som det de proffe håndfargerne lager!

IMG_20160809_204854

I løpet av denne workshopen vil du få lære deg hvordan du kan farge garn selv i ditt eget kjøkken ved hjelp av matfarger (som f.eks Kool Aid eller konditorfarge). Dette er syrefarger som er skånsomt mot deg og dine kasseroller og er tilgjengelig i mange dagligvarebutikker. Lær deg ulike fargeteknikker for å lage din egne favorittfarger på dine egne nøster! Enten det er semisolid enfarget, flerfarget med korte fargeskift, flerfarget med lange fargeskift (ombrè) eller spettete garn – du lærer hvordan man farger det selv iløpet av disse to timene over fargegrytene med Nina.

Ingen spesielle forkunnskaper behøves. Kan du koke potet, kan du farge garn!

Kursdeltakere vil få Ninapetrinas eget hefte som viser hvordan man tryller med garn og farge! Garn og alt fargemateriell inngår i kursavgiften. (Om man vil kan man ta med eget ullgarn om man heller vil prøve å farge det i løpet av kurset).

 

Strikk med forgarn

Workshop med Iren Dyngeland

Fredag 30. september kl. 16.00 – 17.30

Forgarn er ull som berre er klargjort til å lage tråd av – den er karda og laga til trådar, men ikkje tvinna. I byrjinga kan det verke umogleg å få desse lause fibrane til å oppføre seg som tråd, men med litt øving og eit par lure triks går det som ein leik.

lueoghals (2)

Vi skal øve til vi får strikkinga til, finne ut nokre av dei unike eigenskapane dette garnet har, og sjå eksempel på kva dette garnet kan nyttast til.

Ta med pinnar i alle storleiker (2-2,5; 3-4; 6-7; 12 og enda større om du har)

 

 

WORKSHOPS LØRDAG

 

FÅ BILLETTER IGJEN:

Inspirasjon til interiørstrikk uten oppskrift

Workshop ved Irene Nygårdsvik

Når: lørdag 1. oktober kl. 11.00 – 13.30

Maks 20 deltakere.

Ferdighetsnivå: Minimum rillestrikk fram og tilbake, men også for den erfarne mønsterstrikker, tenk hvilke muligheter som ligger der for fantasien med gode håndverksferdigheter.

irene3

Foto: Irene Nygårdsvik

Hvordan slippe løs din egen fantasi og fargeglede i strikk av puter, kluter, håndklær?

Ta gjerne med restegarn, stoffbiter som du liker, brodergarn, nål, strikkepinner, saks så er vi sammen i 3 timer og ser hva som skjer.

Irene vil med enkle innspill og øvelser snakke om, og vise, hvordan vi kan forløse vår eget personlige uttrykk i strikkingen. Vi ser fram til en gledesfylt og inspirerende stund der vi også kanskje klarer å fri oss fra noen av de hemningene som står i veien for kreativiteten og få kontakt med fantasiens uendelige muligheter.

 

 

UTSOLGT: Klipp i strikk!

Workshop med Marthe & Marthe

Når: lørdag 1. oktober kl. 11.00 – 14.00

Maks 12 deltakere.

Marthe og Marthe viser deg tre ulike måter å klippe i strikketøy på. Dette er praktisk for å foreksempel kunne rundstrikke kofter og jakker, men mange synes det er skummelt. Vi holder deg i hånda!

Workshopdeltakere må ha med seg tre prøvelapper å klippe i. Vi gjennomgår forsterkning med symaskin, heklet forsterkning og klipping uten forsterkning.

 

UTSOLGT: Inspirasjon til å ta gode foto av strikk

Workshop med Kristin Frøsland

Når: lørdag 1. oktober kl. 12.30 – 14.00

kristin frøsland

Foto: Kristin Frøsland

Maks 18 deltakere

Kristin er kanskje mest kjent under brukernavnet «einkopptetakk» på Instagram. Hun har mange tusen følgere, og det er kanskje ikke rart med så flotte foto av strikkeplagg.

Har du lyst til å bli flinkere til å ta bilder? Spesielt av garn, ferdigstilte plagg eller pågående strikkeprosjekter? På workshopen får man tips og triks til hvordan gjøre det beste ut av bildene man tar av strikk.

Vi ser på hva som gjør et bilde inspirerende og iøynefallende, samt hva man kan prøve å unngå for å få et bedre resultat. Teknikkene kan brukes til alt av fotoutstyr – fra speilreflekskamera til mobiltelefon – men er spesielt tilpasset plattformen Instagram. Deltakerne får prøve seg selv underveis i workshopen og får hjelp til å bruke triksene som blir gått gjennom.

Ta med: mobiltelefon med kamera (evt. digitalkamera om man ikke har smarttelefon), et strikkeprosjekt man holder på med samt gjerne et ferdigstilt strikkeplagg og noen garnnøster i matchende farger.

 

 

 

FÅ BILLETTER IGJEN: Lær kontstrikk!

Workshop med Heidi Eikeland

Lørdag 1. oktober kl. 13.00 – 16.00

kontstrikk

Foto: Heidi Eikeland

Har du lyst til å lære kontstrikk? I denne workshoppen får du prøve deg på å strikke et pannebånd. Du får lære å strikke halve horisontale ruter, hele ruter til høyre og hele ruter til venstre. I tillegg vil alle lære å strikke rett begge veier slik at man slipper å snu arbeidet for å strikke vrangt, som er typisk for den norske kontstrikkingen.

Ta med Rauma Mitu eller lignende. Du trenger 50 g rosa og 50 g hvit eller andre farger etter eget ønske. Rundpinne nr. 3,5 (helst i tre)

FÅ BILLETTER IGJEN:

Strikk ditt unike plagg!

Workshop med Birte og Margareth Sandvik

Når: lørdag 1. oktober kl. 14.00 – 16.00

Maks 15 deltakere.

Strikk ditt unike plagg! Med utgangspunkt i boka Rett på tråden av Birte og Margareth Sandvik, får du inspirasjon og veiledning til å strikke noe du er alene om. Det kan være et stort sjal, en poncho, en genser eller en kjole. Hva har du lyst på? Hvordan går du frem? Eller kanskje du vil strikke av garn du har farget selv – hvordan ser det ut?

Ta med tykke eller tynne strikkepinner og garn i ulike farger og kvaliteter. Med dette utgangspunktet skal vi planlegge og påbegynne plagget! Målet er å bli ferdig, men har du store prosjekter må du strikke hjemme også.

 

 

WORKSHOPS SØNDAG

 

Sanseworkshop for barn – tema tepper/pledd

Workshop med Irene Nygårdsvik

Når: søndag 2. oktober kl. 10.30 – 12.00

Maks 8 barn med en voksen

Et teppe/pledd kan være deilig å tulle seg inn i når en fryser, gjemme seg inne i det, eller løpe av gårde med det som supermann mens det vaier i vinden.

irene barn2

Foto: Irene Nygårdsvik

Irene viser frem ulike tepper hun har strikket, som barna kan se, ta på, de kan velge seg et teppe å ha rundt seg eller sitte på under workshopen.  Vi snakker sammen med barna om tepper, om farger, ulike garn og kvaliteter, hva de liker og ikke liker.  Så kan barna begynne å strikke et teppe til dukken sin for eksempel, eller lage et teppe på en tegning av tråder som de limer nedover som et pledd på noen som ligger i en seng.

Det blir en workshop for barn som stimulerer sansene, å se, å ta på, fargesansen, skjønnhetssansen, og det å snakke sammen om hva vi liker og ikke liker, samtidig som de kan lage noe de kan ta med hjem.

 

UTSOLGT: Strikk latviske votter!

Workshop med Inga Jakobsone og Ziedite Muze

søndag 2. oktober kl. 10.30 – 12.00

Latvia har en fargerik og vakker strikketradisjon, og landet er særlig kjent for den rike vottetradisjonen. Hvert vottepar forteller en egen historie og derfor finnes det i dag nærmest utallige variasjoner. Latviske vottar2

Vottene er strikket med tynne pinner og tynt garn, som gir plass til mye mønster på hver vott.

På denne workshopen lærer du:
-Latviske votter – strikking av de og tradisjonen -Vanlig opplegg og opplegg til tradisjonelle latviske votter -Strikk bandmansjetten på Rudzati-votten -Strikk votter med 3 eller fleire farger -Rundfelling og trekantet felling

NB! Kurset blir holdt på engelsk.

 

FÅ BILLETTER IGJEN: Vil du prøve å klippe i ull uten å sy først?

Workshop med Tone Loeng

Når: søndag 2. oktober kl. 12.30 – 15.00

Maks 25 deltakere

Bli med på Tones workshop om montering av kofter. Her vil Tone lære bort hvordan man monterer en kofte. Du vil få prøve å klippe i ren ull uten å sy først, lære om klippemasker, belegg, stolper og hemper. Og hvordan avslutte med madrassting og fastmasker.

Ta med en prøvelapp på ca 10 x 10 cm i rent kardegarn som Finull, Ask, Hifa 2 eller lignende. Ta også med garn, pinner, nål, saks og heklenål. Gjerne en kofte som er klar for montering om du har det.

 

AVLYST! Strikking frå scratch til ein perfekt tversover

Workshop med Lars Myklebust

Når: søndag 2. oktober kl. 12.30 – 14.30

Maks 20 deltakere

 

 

 

 

Vi tar forbehold om at programmet kan endres.