Workshops

Billett til workshop inkluderer også inngang på festivalen (marked, foredrag og kafé) den dagen workshopen er.

Workshops lørdag 29. og søndag 30. september

Vær obs på at noen av workshopene går både lørdag og søndag. Det er derfor viktig å dobbeltsjekke hvilken du har kjøpt billett til. OBS! Det er kun mulig å kjøpe to workshop-billetter om gangen.

Noen av workshopene er satt opp med to ulike tidspunkt, det betyr at det er to like workshops. Ingen av workshopene går over to dager.

Kjøp billetter her


Strikk selbuvotter

Lørdag kl. 10.15 – 13.15

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Kursholder: Birger Berge

For mange er selbuvotten eit norsk ikon, og kanskje eit av dei fremste symbola på norsk strikkekultur og tradisjon. På dette kurset vil du lære stega involvert i å strikke ein selbuvott: Plassering av tommelkile, auking til tommel og avsetting av masker til tommel; Strikking av vottebladet og verknaden av måten du held trådane på; plassering av mønster og felling til tupp; henting av masker til tommel og teknikk for å unngå hol. Under kurset vil kurshaldar Birger Berge vise fram bilete av selbuvottar, og fortelje om Selbu-tradisjonen og andre mønster- og vottetypar frå norsk strikketradisjon, og med eit blikk mot strikk i andre land.

Vottane

Kursdeltakarane må ta med eige garn (Finull frå Rauma, eller anna garn med tilsvarande strikkefastheit) og pinnar (pinne 2 og 3, rundpinne til magic loop eller settpinnar). Deltakarane må ha kjøpt mønsteret på førehand, og oppmodast om å ha strikka vrangborda før kursstart

Mønsteret finner du her.

 

UTSOLGT! «Skóleistar» – den tradisjonelle færøyske tøffelen

Lørdag kl. 10.15 – 13.15

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Kursholder: Marjun Biskopstø og Svanhild Strøm

Lær deg å strikke færøyske skoleistar med Marjun og Svanhild, forfatterene av boken Færøysk strikkebok. Kurset starter med ett lite foredrag om den færøyske «skóleisten». Vi satser på at du klarer å få strikket 1 skóleist og lært prinsippet på de 3 timene.

IMG_4389

Forkunnskaper: Grunnleggende strikketeknikk og å kunne strikke med 2 farger.

Du får en ferdig garnpakke med oppskrift laget spesielt til dette kurset. Medbring selv 5 sokkepinner str.4 (evt. pinner 3,5 eller 4,5 hvis du vet du strikker løst eller fast).

 

UTSOLGT! Färglära för stickare

Lørdag kl. 10.15 – 13.15 og søndag kl. 10.15 – 13.15

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Kursholder: Johanne Ländin

Färglära

Att välja färger är svårt – men spännande! Ibland blir det oväntat bra, ibland inte… Särskilt intressant är användandet av färger i mönster från Shetlandsöarna, så vi kommer att fördjupa oss i Fair Isle-stickningens färgmagi.

Johanne Ländin håller en kurs i förenklad färglära, med tyngdpunkt på hur man ska tänka när man kombinerar två eller flera färger i flerfärgsstickning.

Du kommer att få sticka provlappar med restgarner du haft med och prova så många färgkombinationer du hinner sticka under dagen och sedan diskuterar vi  hur resultaten blev.

Det ingår också ett kort föredrag om färgernas historia och det kommer att finnas stickade plagg att titta på som är exempel på både lyckade och misslyckade färgkombinationer!

Förkunskaper: Detta är ingen nybörjarkurs utan du måste kunna sticka med två färger.

NB! Kurset holdes på svensk. Lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere.

 

 

UTSOLGT! Nålebinding for nybegynnere

Lørdag kl. 10.15 – 13.15 og søndag kl. 13.00 – 16.00

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Kursholder: Aina Løkken

Nålbinding – lær håndarbeid på vikingvis. Før strikking var det nålbinding, og her har du anledning til å lære to av mange sting: broden og mammen.

I nålbinding bruker man garn og en nål, og syr løkker i hverandre for å konstruere et plagg.Tradisjonelt jobbet man med ullgarn og en nål av ben eller tre, men man kan bruke hvilket garn som helst, og man kan benytte en stoppenål.

Vi anbefaler likevel å bruke et lyst ullgarn og en kraftig nål på dette introkurset, da dette er enklest å jobbe med.

Temaer: Å begynne på et arbeid, hvordan snu, øke, felle.

Kursholder har med ben-nål for salg.

NB! Lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere.

 

FÅ BILLETTER IGJEN! Lær å strikke med håndfarget garn

Lørdag kl. 10.15 – 12.15 og søndag kl. 10.15 – 12.15

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Kursholder: Nina Figenschau

KursE&N

Bli bedre kjent med de uendelige mulighetene som finnes i håndfarget garn!

Vi vil gå grundig inn i de ulike uttrykkene man kan gi garnet når man håndfarger det og utforske hvordan måten garnet er farget på kan påvirke resultatet. Vi skal i tillegg se på hvordan sammensetningen av garn og strikkemetoder kan påvirke et helt prosjekt.

Ofte er color pooling (at fargene i flerfarget garn samler seg i «fargedammer») en utfordring når man strikker med håndfarget garn, dette skal vi ta en nærmere titt på og vi skal dypdykke i hvordan man går fram for å unngå/oppnå det.

Deltakerene må ta med seg pinner i str 3,5 mm. Vi skal strikke prøvelapper underveis i kurset av håndfarget garn som kursholderne har med seg.

Ta også gjerne med håndfarget garn som det frister å strikke noe av og evt. oppskrifter som står på ønskelista. Vi vil komme med tips og råd til hvordan deltakerene kan få et best mulig resultat og hvordan oppskriften eventuelt kan tilpasses for at uttrykket skal bli som ønsket.

 

FÅ BILLETTER IGJEN! Kurs i dekorering på strikk

Lørdag kl. 13.00 – 15.30

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Kursholder: Helle Siggerud

Pynt på strikk

Pimp ditt eget strikkeplagg! På kurset lærer du maskesting, kjedesting, jernbaneroser, kontursting, påsying av perler etc. Kursdeltagere bør ha med seg noe de kan arbeide på, som votter, luer e.l. Helle sørger for restegarn og perler.

Kurs for nybegynnere i kontstrikk

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Lørdag kl. 12.30 – 15.30 og kl. 13.30 – 16.30
Kursholdere: Heidi Eikeland og Mette Hovden
Kursbeskrivelse: Kontstrikk er en svært gammel strikketeknikk. Navnet kommer fra de gamle neverkontene. Teknikken har nå fått en ny renessanse etter at den neste ble glemt. Kontstrikk er svært anvendelig og gir et helt spesielt særpreg til arbeidet. Og når du først har fått litt grep om det er det utrolig gøy! I nybegynner kurset lærer du teknikken fra grunnen av og får med deg de viktigste grunnelementene. I stedefor å strikke en prøvelapp strikker vi pannebånd. Her får du lære halve horisontale ruter, samt hele ruter.
Man blir ikke ferdig med et pannebånd på denne tiden, men nok kunnskap til å gjøre det ferdig hjemme.Kursnivå: Litt øvet i vanlig strikkingDu må ha med: Garn i to farger, Mitu eller tilsvarende tykkelse med strikkefasthet 22m=10 cm 40 cm rundpinne nr 3,5.
NB! Lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere. 

 

UTSOLGT! Lær å strikke smart-patent

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Lørdag kl. 14.30 – 17.00 og søndag kl. 13.00 – 15.30

Kursholder: Laila Yvonne Henriksen

PATENT2

Hvis det finnes en måte å stikke tofarget patent, eller brioche, som det heter på engelsk, dobbelt så raskt, ville du ikke likt å kunne det?!

Værbitt-Laila har utviklet smartpatent, en teknikk der begge farger strikkes samtidig, noe som går raskt og som åpner for nye muligheter til å strikke mønstret patentstrikk.

Vi legger opp til pannebånd og går igjennom ensfarget og tofarget smartpatent, økninger og fellinger som danner mønster, og tofarget mønsterstrikk i patent.

Laila har med garnpakker til pannebånd. Men du kan godt ta med eget garn. Pannebåndet strikkes i Hillesvåg Sol, i to godt kontrasterende farger, gjerne en lys og en mørk farge. Til pannebåndet trengs det ca. 20 g. av hver farge. Annet garn i tilsvarende tykkelse (290 m/100 g) kan også brukes. Ta med rundpinne str. 3,5 mm. (eller 4mm., om du vet at du strikker veldig stramt) med 40 cm. kabel (eller en lengre kabel for magic loop).

Dette er et kurs for både nybegynnere og viderekommende i patentstrikk, for teknikken er lett å lære, og rett og slett smart!

NB! Lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere.

 

AVLYST! Design ditt eget sjal

Lørdag kl. 15.30 – 18.00

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Kursholder: Elisabeth Steenks

Drømmer du om å designe ditt egen sjal? Elisabeth er for mange kjent som @strikkelisa og er designeren av både løvlisjalet og vintervarmtsjal. Hun vil fortelle hvordan hun jobber med sine sjaldesign og vise frem ulike måter å konstruere sjal på. Kursdeltakerne får også en praktisk oppgave med å tegne en skisse av sitt eget drømmesjal. Elisabeth hjelper deg også med å regne ut skissen til en oppskrift slik at du kan strikke ditt eget drømmesjal etter kurset.

NB! Lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere.

 

FÅ BILLETTER IGJEN! Strikking – mer enn bare en hobby?

Lørdag kl. 16.00 – 17.30 og søndag kl. 14.00 – 15.30

Pris: 630,- inkludert billettavgift

 

Kursholdere: Catharina Ilstad og Pia Marlene Amundsen

Mange drømmer om å gjøre strikking til noe mer enn en hobby. Vi har invitert to av de dyktigste damene vi kjenner til – og som gjør alt fra strikkeoppskrifter til foto, styling og markedsføring selv.

branding

Pia driver @guttenogstrikkemor og Cathariana står bak @hipknitshop.På kurset vil du lære mer om hvordan de har jobbet frem sine varemerker. Hvor begynner man?

De vil blant annet snakke om hvordan man lykkes med egne strikkeoppskrifter, i sosiale medier, samarbeid og enkle fototips.

BEGGE KURS ER UTSOLGT! Lek med farger – Lær å håndfarge garn og sock blanks med profesjonell syrefarger

Lørdag kl. 16.00 – 19.00 og søndag kl. 14.15 – 17.15

Pris: 930,- inkludert billettavgift

Kursholder: Gillian Hagemann

Kom å lær morsomme og enkle teknikker med Gilly fra Fjord Fibres.
Du kan bruke kreativiteten din ved å farge det perfekte garnet til alle dine strikke- og hekleprosjekter.
fjord fibres2

På kurset lærer du:
– Hvilket garn du kan bruke til håndfarging
– Hvilket utstyr du trenger
– Grunnleggende om fargeteori
– Hvordan klargjøre garnet for farging, – Lage hesper og knyte garn
– Forskjellige teknikker ved å bruke gryte for å få spettet garn, flerfarget garn og
graderte farger og painting of sock blanks

Du får også med deg:
– en god forståelse av prinsippene om håndfarging av garn
– 300gr garn som du har farget selv

Med disse garnene kan du begynner å strikke/hekle med en gang!

FÅ BILLETTER IGJEN! Sticka mamelucker med Maja!

Søndag kl. 10.15 – 12.15

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Kursholder: Maja Karlsson

Moderna och välsittande yllebyxor – finns det? Javisst, och de heter Mameluck 2.0.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Maja Karlsson

Hösten 2017 slog Majas Mamelucker igenom på bred front! Mönstret har över 300 projekt registrerade på Ravelry, och under hashtagen #mameluckupproret finns 100-tals bilder samlade.

Nu har du chans att påbörja ett eget par mamelucker under handledning av Maja! Du får tips om storleksanpassning efter individuella mått. Maja kommer också att visa de teknikmoment som ingår i mönstret, till exempel kortvarv. Du får också tips på hur du kan dekorera dina mamelucker med vackra flerfärgsmönster. I samband med det kommer Maja kommer att bjuda på sina bästa tekniktips när det gäller mönsterstickning!

En kurs med fokus på detaljer och stickteknik!

Medtag material:

Garn: 2 trådigt ullgarn med stickfasthet: 28 m x 40 v = 10 x 10 cm på sticka nr 2,5 m En basfärg (200 g) samt 1-3 komplementfärger om du vill sticka mönster.

Rundsticka: 2,5 mm (40 cm och 60 cm)

 

FÅ BILLETTER IGJEN! 1-2-3 om montering

Søndag kl. 10.15 – 13.15

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Kursholder: Helle Siggerud

Montering (002)

Sliter du med monteringsvegring? Helle hjelper deg! På kurset gjennomgår Helle sammensying med maskesting, madrassting og sammenmasking, samt festing av tråder og klipping i strikketøy. Du lærer også å plukke opp masker rundt halskant og lage ulike former for knappestolper. Ta med strikketøy til klipping.

 

AVLYST! Strikk din egen prosjektpung

Søndag kl. 10.15 – 12.15

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Kursholder: Warunee fra Plystre

prosjektpung kurs

Hold orden på strikkesakene dine. Nå kan du lære deg å strikke din egen prosjektpung med smarte detaljer og praktiske løsninger. Strikkepungen har et enkelt mønster som er lett å følge. På innsiden kan man strikke lommer som kan romme garn, strikkepinner, målebånd – ja, alt en strikker trenger. Kurset er egnet for nybegynnere.

NB! Lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere.

 

 

Kurs for viderekommende i kontstrikk

Søndag kl. 14.00 – 16.00

Pris: 730,- inkludert billettavgift

Kursholdere: Heidi Eikeland og Mette Hovden

Kursbeskrivelse: Kontstrikk er en svært gammels strikketeknikk. Navnet kommer fra de gamle neverkontene som ble brukt før i tiden. Teknikken har nå fått en ny renessanse etter at den neste ble glemt. Kontstrikk er svært anvendelig og gir et helt spesielt særpreg til arbeidet. I dette kurset for viderekomne tar vi for oss for oss økning og felling, halve vertikale ruter til høyre og venstre og ulike tips. Alle deltakerne strikker hver sin prøvelapp.

Kursnivå: Litt øvet, må kunne kontstrikk tilsvarende grunnkurs.

NB! Lokalet er ikke egnet for rullestolbrukere.