Lørdag

 

Dagspass til lørdag fås kjøpt her.

Dagspasset inkluderer alt utenom workshops. Disse billettene må kjøpes i tillegg.

 

Festivalen åpner kl. 10.00 med marked, strikkesalong og kafé.

 

PROGRAM LØRDAG:

 

 

Strikkingens historie i Norge

Foredrag med Birte og Margareth Sandvik

Når: lørdag 1. oktober kl. 11.00 – 12.00

 

Mange tror at vi nordmenn har strikket siden vikingtida, men det stemmer ikke! Når begynte vi å strikke da, hva strikket vi, og hvem strikket?

Til strikkingens historie hører også spørsmål om teknikker, farger, garntyper og trender. Og ikke nok med det – hvor kom mønsterstrikkingen fra? Alt dette og mye mer får du høre om i foredraget “Strikkingens historie i Norge.

 

Strikkesalong: Høytopplesning med Marit Eikemo

Når: lørdag 1. oktober kl. 12.00 – 12.30

Marit Eikemo er aktuell med romanen Alt inkludert.

Eikemo er fra Odda, og er bosatt i Bergen. Tidligere har hun vært festivalsjef for Litteratursymposiet i Odda.

Hun har høstet gode kritikker siden hun debuterte som forfatter i 1999. Til nå har hun gitt ut tre romaner. Alt inkludert fra 2016 handler om Agnes og datteren Maja som forsøker å etablere seg i et nytt nabolag – med varierende suksesss.

Hør mer fra boka når Marit Eikemo leser høyt i vår strikkesalong.

 

Strikkedesigner Unn Søiland Dale

Foredrag ved Vigdis Yran Dale

Når: lørdag 1. oktober kl. 14.00 – 15.00

Unn Søiland Dale er kanskje mest kjent som designeren bak Mariusgenseren. Hun drev sitt eget firma Lillunn Sport A/S som også solgte håndstrikkede gensere til blant annet motehusene Dior og Givenchy. Unn Søiland Dale ville i år fylt 90 år, og hennes datter Vigdis Yran Dale kommer for å holde foredrag om Dale på strikkefestivalen.

 

 

Podcastinnspilling med Marthe & Marthe

Når: lørdag 1. oktober kl. 16.00 – 17.30

Live podcastinnspilling med Marthe & Marthe kjent fra podcasten med samme navn.

 

 

Strikkesalong: høytlesning med Henning H. Bergsvåg

Når:lørdag 1. oktober kl. 15.30

Henning H. Bergsvåg er aktuell med diktsamlingen Du er ikke her.

Bergsvåg er utdannet fra Skriveakademiet i Bergen, og er nå bosatt i Bergen.

Siden siden første utgivelse i 2000 har Bergsvåg ugitt seks diktsamlinger og blant annet vært en aktiv del av Bergen internasjonale poesifestival.

Du er ikke her handler om – som tittelen henspeiler på, tomrommet etter et endt kjærlighetsforhold. Du får høre mer fra boka når Henning H. Bergsvåg leser høyt i vår strikkesalong.

 

Strikkekafé med Rauma Garn

Når: lørdag 1.oktober kl. 17.30 – 19.00

Norge har lange tradisjoner for å anerkjenne ull som en ressurs. Dette har hatt innflytelse på sauehold og avl, som i kombinasjon med klimatiske forhold har bidratt til Norsk ulls særpreg. Sannsynligvis er dette medvirkende årsak til den sterke håndarbeidstradisjonen vi har i Norge. I sin tid var også tekstilindustrien uten sammenligning Norges største industri.

Erling Digernes, f. 1981 er sønnesønn av Rauma Ullvarefabrikks grunnlegger – Erling Digernes, f. 1902. Siden etableringen i 1927 har verden forandret seg mye. Men Rauma Ullvarefabrikk spinner fremdeles garn på Veblungsnes, og fabrikkens viktigste råstoff er – nå som den gang – norsk ull.

Hør fortellingen om Raumas utvikling i takt med omgivelsen og bedriftens syn på fremtidens muligheter, etterfulgt av visning av høstens kolleksjoner.

 

Konsert med Unnveig Aas

Når: lørdag 1. oktober kl. 20.30

Unike Unnveig Aas har på kort tid blitt kjent som den lille lavmælte kvinnen med den store sorgfulle stemmen.

Når Unnveig synger lytter man intenst. Hun har rørt publikummere på klubber, scener unnveig-aas-instaog festivaler over hele Norge, spilt support for Judy Collins, John Fullbright og Daniel Romano, og i tillegg opptrådt for et fullsatt festivaltelt i Bremen. Låter fra hennes debututgivelse har blitt hyppig spilt på NRK p3 og hennes neste singel How Long Must A Woman Mourn høstet lovord på internasjonale musikkblogger.

I oktober 2015 slapp hun EP´en «Love» spilt inn hos Marcus «Bror» Forsgren (Jaga Jazzist). Etter utgivelsen ble hun, som en av få artister, booket til alle de prestisjefylte norske bransjefestivalene Sørveiv, Trondheim Calling og by:Larm.
Nå arbeider Unnveig videre mot sin første fullengder, og enda flere gråtende lyttere.

 

OVERSIKT OVER WORKSHOPS FINNER DU HER. BILLETTER TIL DISSE MÅ KJØPES I TILLEGG.