Program

Fellesprogram

Inngang med helgepass eller dagspass.

Kjøp billetter her!

 

FREDAG


18.00: Dørene åpner

19.00: Offisiell åpning av festivalen ved Oddny Miljeteig / Spoleloftet

20.00: Strikkequiz med Marthe & Marthe / Kaféen

Frida Ånnevik 2016

Frida Ånnevik

21.00: Konsert med Frida Ånnevik / Spoleloftet

 

 

 

 

LØRDAG


11.00: Dørene åpner med kafé og strikkesalong

12.00: Markedet åpner / Galleriet

12.30: Live podcast med Strikketerapi / Fullt!

Kristin og Ingvild fra videopodcasten «Strikketerapi» på YouTube kommer for å spille inn en episode fra strikkeloftet med et knippe publikummere tilstede. De vil snakke om det de liker aller best- strikking og hvordan de ser på det som terapi.

Bladet garn med Unni Eiken og Solveig Gaustad / Spoleloftet

Lørdag kl. 12.30 – 13.15

Bladet garn kommer med sin tredje utgivelse høsten 2017. Bladet vil derfor være ganske ferskt fra trykken til strikkefestivalen – og hva passer vel ikke bedre enn å få se noen av de nyeste kreasjonene? Unni og Solveig vil fortelle om bladet og vise noen av modellene.

 

 

Vintagestrikk med Lene Holme Samsøe / Spoleloftet

Lene Holme Samsøe - small

Lene Holme Samsøe

 

Lørdag kl. 13.30 – 14.30

Lene er en dansk strikkedesigner, som har jobbet heltid som designer siden 1997. Hun har gitt ut flere strikkebøker og spesialisert seg på strikk til dame, barn og baby. Bøkene er gitt ut i flere land, og nå gir hun også ut bøker på eget forlag der hun har gitt ut sin nyeste bok «Kjærlighet på pinner».

 

 

 

Garnsurr – et integreringprosjekt i form av et lite fargeri langt oppi Numedal – med Ann Helen Skaug / Spoleloftet

Lørdag kl. 15.30 – 16.15

garnsurr1

Garnsurr

Hos Garnsurr har voksne flyktningekvinner overtatt grytene. De har tatt tak i begrepet fargerikt fellesskap, og realisert det gjennom et fantastisk fargerikt garn. Ut over å farge garn, strikker de, lærer norsk, og alt som har med butikkdrift å gjøre.

Garnsurr tror på kreativt håndverk, på at fargerike masker kan knytte bånd mellom kvinner fra fjerne og nære strøk. Gjennom Garnsurr skal flyktningekvinner få realisere seg selv – både kreativt, språklig og jobbmessig.

 

Derfor bør du strikke med farger –  med Dagny Thurmann-Moe / Spoleloftet

Lørdag kl. 17.00 – 18.00

picklesxdagny_garnPicklesMerinoTweed_Tyttebær+Merlot2

Dagny Thurmann-Moe

Foredrag med Dagny Thurmann-Moe fra Dagnys Fargestudio. Lær mer om hvordan farger påvirker oss, fargetrender og hvilke farger du kler. Dagny snakker om farger i et bredt perspektiv, og knytter sammen fargebruken vår innenfor mote og strikking, interiør og arkitektur.

 

 

 

 

 

18.00: Fargeveiledning med Dagny Thurmann-Moe og Pickles / Markedet

Etter fargeforedraget vil Dagny Thurmann-Moe tilby personlig fargeveiledning til Dagny-kjolen. Pickles gir bort ett nøste i den fargen hun anbefaler til deg (så lenge lageret rekker). Det blir også mulighet for å kjøpe garn dersom de har mer igjen.

 

3snellerog1hespetre

18.30: Tre sneller og et hespetre / Konsert på Spoleloftet

Tre sneller og et hespetre er en vokalkvartett fra Osloområdet. De synger vokal folkemusikk fra Skandinavia som de arrangerer og synger firstemt a capella. Snellene og hespetreet har en forkjærlighet for sanger med temaer som sauer, geiter, ull, karding, spinning, strikking, hekling, veving.

 

 

19.00: Markedet stenger

19.00: Marthe & Marthes strikketalkshow! / Spoleloftet

Marthe&Marthe er så heldige å ha fått med seg noen av Norges hvasseste og kuleste bedrifter, Værbitt garn​, Pickles​ og Hillesvåg Ullvarefabrikk – ull.no​ til en live-innspilling av podcasten, talkshow-style! Fellestrekk for disse gjestene er fargesans, uredd holdning for nyskapning og en glødende lidenskap for ullkultur. Dette bordet er duket for fest i beste Marthe&Marthe-stil!

 

SØNDAG


 

11.00: Dørene åpner med kafé og strikkesalong

11.00: Markedet åpner / Galleriet

 

 

3snellerog1hespetre

12:30: Tre sneller og et hespetre / Konsert på Spoleloftet

Tre sneller og et hespetre er en vokalkvartett fra Osloområdet. De synger vokal folkemusikk fra Skandinavia som de arrangerer og synger firstemt a capella. Snellene og hespetreet har en forkjærlighet for sanger med temaer som sauer, geiter, ull, karding, spinning, strikking, hekling, veving.

 

 

 

Den store koftejakten med Liv Sandvik Jakobsen / Spoleloftet

Søndag kl. 13.00 – 14.30

LIV S JAKOBSEN

Liv Sandvik Jakobsen


Trender kommer og går, og ruller over landet som bølger fra tid til annen. Det er ingen tvil om at våre norske kofter og de gamle mønstrene har fått sin renessanse, men hva utløste skredet? Ved en tilfeldighet ble «Den store koftejakten» en realitet. Liv vil fortelle om koftejakten og hvordan bøkene Kofteboken og Kofteboken 2 ble til.

 

 

 

Sheep, wool, nature and landscape: Lofoten Wool by Ragnhild Lie / Spoleloftet

Sunday: 15.00 – 15.45

Sheep, wool, nature and landscape. The making of local yarn with different fibres, plantdye and some knitting patterns. Naturally happy sheep makelofoten2s super quality wool!

Ragnhild Lie is textile artist educated from Kunsthøyskolen i Bergen. She has many years of experience working with wool in the loom, with different needles and in more industrial processes. She does fine art projects and has run courses for children and grown ups. Before starting Lofoten Wool in 2014 she worked as a assistant professor in University of Nordland. Lie was recently handed this years founder prize from Det Kongelige Selskap for Norges Vel. Her environmental perspective often defines her choices.

The lecture will be given in English.

 


Leter du etter workshops?

Her finner du dem.

%d bloggere like this: