Nyheter

Festivalresteveske

Årets festivaloppskrift er her!

Ta godt i mot festivalresteveska! Perfekt restegarnsprosjekt som aldri blir kjedelig å strikke. Her kombineres ulike teknikker fra flettestrikk til hullmønster og perlestrikk. Ta en dypdykk i restegarnsskuffen og eksperimenter med farger og marerialer. Perfekt veske å ta med seg på shopping på markedet!

Oppskriften er designet av Anne Bjørke og kan lastes ned helt gratis.

Har du lyst til å strikke sammen med oss? Det er bare å finne frem restegarnet og bruke taggene #festivalresteveske og #bergenstrikkefestival2021 slik at vi kan se de fine versjonene dere lager.

Last ned oppskriften her:

FREDAG KL. 10:00 ÅPNER BILLETTSALGET IGJEN ✨

Nå har leverandørene av vårt billettsystem rettet opp feilene som gjorde at vi måtte stenge salget. Billettsalget starter opp igjen fredag 3. september kl. 10:00 ✨

Vi gjør oppmerksom på at det er utsolgt for helgepass og lørdagspass. Det ser dessverre ikke ut som vi kan åpne for flere deltakere på lørdag (grunnet smittevernstiltak), så vi oppfordrer til å sikre seg billett til søndag om man ønsker å delta på festivalen. Det er fortsatt billetter igjen til flere kurs.

Vi takker nok en gang for tålmodigheten, og vår leverandør av billettsystem har lovet at det nå skal fungere. Sjekk likevel at du har mottatt billetter på epost. Ta gjerne kontakt med oss på epost om du har spørsmål: strikkefestival@muho.no

Kjøp billetter fra 3. september kl. 10:00

Tonje Hodne @strikkekaffe til Bergen Strikkefestival 2021

Vi er veldig glad for at Tonje tok utfordringen vår om å holde kurs hos oss! Hun jobber fulltid som strikkedesigner, og har en bakgrunn innen foto og mediedesign. Hennes kjærlighet og interesse for kreativitet har vært en stor del av henne siden barndommen, og fra ungdomsårene har hun utforsket og knytte det analoge håndarbeidet opp mot foto, digitale verktøy og nye medier.

Som mange andre bruker Tonje bruker sosiale medier til å bygge nettverk og personlige vennskap, med bakgrunn i felles interesser og strikking som knutepunkt. For mange har dette vært en spesielt viktig i den tiden vi har vært inne i nå, med begrenset sosial kontakt og møtesteder.

«Strikking skaper rom for alle, og det er et fantastisk utgangspunkt» – det er vi så enige i! Vi ønsket å lage et kurs med fokus på sosiale medier og foto – med et ekstra fokus på det sosiale. Tonje vil også dele noen gode tips til hvordan ta gode foto, og det blir en praktisk fotodel.

Bergen Strikkefestival arrangeres 1.-3. oktober 2021. Billetter kommer for salg i august ✨

Inga Semmingsen @vippetavpinnene til Bergen Strikkefestival 2021 ✨

Foto: Tale Hendnes

Inga er en av forfatterne bak den nye boka ‘Unik Strikk med farger og struktur’ som kommer ut i høst! Hun skal holde foredrag,vise fram modeller og forteller om hvordan hun og Sigrid Marie Blom jobbet fram 8 kolleksjoner med strikk med farger og struktur. Inga forteller om inspirasjon, teknikker og hvordan hun jobber med å blande farger og struktur på spennende måter, inspirert av svunne tiår.Inga skal også holde kurs i løftestrikk. For mange er løftede masker noe man bruker i kantmasker. Men den enkle strikketeknikken har så mye mer. Fra flerfarget mosaikk til ensfargede strukturer. Inga vil gi en innføring i løftemaskenes mange muligheter.

Ingen grunn til å ikke glede seg til høsten!

Bergen Strikkefestival arrangeres 1.-3. oktober 2021. Billetter kommer for salg i august

Spinnekurs med Kristi Nilsen

Har du lyst til å prøve en ny spinneteknikk – eller har du aldri spunnet før? 🍭 Lær deg å spinne med støttetein med Kristi Nilsen på Bergen Strikkefestival 2021 ✨

Å spinne sitt eget garn er både kreativt og avslappende. Spinneredskapet på dette kurset kalles en støttetein, fordi teinen hviler i en spinnebolle når du spinner. Vekten av tein og garn fordeles dermed til underlaget og ikke til selve tråden du spinner, slik den gjør når du bruker en hengende tein. På kurset lærer du om spinneteknikker, fibervalg og støtteteintyper. Du kan beholde garnet ditt som entrådet – eller tvinne to tråder sammen til et balansert garn. Materialpakken inneholder en spinnebolle i kirsebær, en støttetein i eik med keramisk spinnehjul og en variert ullpakke. Det er lagt vekt på velprøvde og vakre redskaper, men likevel i det rimelige skiktet.

Kurset passer både for nybegynnere og for mer erfarne spinnere. Kristi Nilsen er utdannet formingslærer og spinner like gjerne på tein som på rokk. Ved siden av sin spinnepraksis gjennom flere tiår, har hun vært kursdeltaker på Shetland og i Sverige, og hun har selv vært lærer på flere spinnekurs. Hun har utforsket de fleste spinneredskaper, teknikker og fibertyper som finnes, men fryder seg likevel alltid ved ny kunnskap. Se @nilsenkristi på Instagram for spinnebilder.

Festivalen arrangeres 1.-3. oktober 2021. Billetter kommer for salg i august ✨

Ingvild Grane @skaperrom til Bergen Strikkefestival 2021!

Ingvild Grane har i mange år delt fargerik strikkeglede på Instakontoen @Skaperrom. Hun lager egne strikkeoppskrifter, og brenner for å dele gode tips til hvordan man gjennom små grep som fargevalg, bruk av restegarn osv kan gjøre alle strikkeplagg unike.

Høsten 2021 er hun aktuell med sin første strikkebok, Strikk med Ingvild frå @Skaperrom, som er full av enkle og fargerike strikkeoppskrifter til både baby, barn og dame.Ingvild kommer til Bergen Strikkefestival med foredraget «Restegarn – gullet i skuffa!», som er laget spesielt for oss!Litt om foredraget: Synes du det er vanskelig å bruke opp restegarnet? Fyller det seg opp i skuffer og skap med garn du har til overs? Slik var det for Ingvild Grane også, helt til hun bestemte seg for å kun strikke med restegarn i et helt år! Nå deler Ingvild sine beste restegarntips med deg!

I foredraget får du en halvtime proppfull av inspirasjon og ideer til alt det fine du kan strikke av restegarn, og du får konkrete tips til gode restegarnprosjekt – samt et par dyrkjøpte råd om hva du kan droppe å bruke restegarn til.

Gjett om vi gleder oss til dette fargerike og inspirerende foredraget! Bergen Strikkefestival arrangeres 1.-3. oktober 2021. Billetter kommer for salg i august ✨

Stoppe, bøte, skjøte med Louisa Bond

Første kursholder til Bergen Strikkefestival 2021!

Lær hvordan du tar vare på dine favorittplagg! På dette kurset får du inspirasjon og konkrete tips til reparasjon av strikkeplagg. Louisa går gjennom ulike teknikker som klassisk vev-stopping, maskesting og hvordan du kan skjøte på nye deler.

Louisa Bond jobber for Norges Husflidslag, har startet podkasten Tråd sammen med Tone Sjåstad, og står bak bloggen wornvalues.com. Hun ser på reparasjon som en kreativ utfordring, en meditativ handling og en stille revolusjon mot en klesindustri på villspor. Følg henne på Instagram som @wornvalues

Bergen Strikkefestival arrangeres 1.-3. oktober 2021. Billetter kommer for salg i august ✨