Nyheter

Det BLIR strikkefestival!

Mange lurer, og det BLIR altså strikkefestival i 2020!

Antall deltakere er krafig redusert, men det er fortsatt billetter igjen til flere kurs og foredrag. Det blir kun tilgang til festivalen med forhåndskjøpte billetter (med mulighet for å kjøpe billett i døra dersom det IKKE er utsolgt).

Kaféen og strikkesalongen vil være åpen hele dagen mellom kurs og foredrag. Det blir salg av varm mat, rundstykker, kaker og kaffe.

Her kan du lese mer om smittevern på festivalen.

Kjøp billetter her!

Viktig informasjon om Bergen Strikkefestival 2020

Information in English below


Korona har endret hverdagen for oss alle, og vi jobber med å få avviklet Bergen Strikkefestival på en måte som ivaretar både strikkeglede og smittehensyn. Selv om det kan være mulig å tillate større forsamlinger enn i dag, så vil 1-metersregelen og krav til hygienetiltak gjøre at festivalen blir mindre enn den tidligere har vært.


De viktigste endringene at det ikke blir et stort felles åpningsarrangement, større foredrag med publikum eller marked. Kursene består, da de kan gjennomføres etter gjeldende regelverk og råd fra FHI.

Festivalen vil dessverre ikke være åpen for publikum som ikke har en billett til kurs eller annet enkeltarrangement.

Kjøp billetter til Bergen Strikkefestival 2020

__________________________________________________

Important information about Bergen Strikkefestival (Bergen Knit Fest) 2020:

The corona virus has changed everyday life for all of us, and we are working on a way to organise Bergen Strikkefestival and spread our love of knitting without increasing the risk of contagion. Although it might be possible to allow larger assemblies of people in September, social distancing requirements and heightened hygiene measures mean that we have had to rethink the format of the event.

The most important changes are: there will not be a large opening event, lectures with larger audiences or a yarn market. The workshops programme remains, as workshops can be organised in line with current government regulations and guidelines.

The festival will only be open to those who have bought a ticket to a course or another individual event.

AVLYSNING OG NYTT FOREDRAG PÅ PROGRAMMET

Foredraget «Selbustrikk» med Anne Bårdsgård er dessverre avlyst. Den gode nyheten er at vi har fått et nytt foredrag på plass. Unni Eiken, kanskje bedre kjent som Malsen og Mor, og som en av grunneleggerne av Bladet Garn skal holde foredraget «Kvinnene som formet den norske strikkingen» søndag kl. 12.00.

Litt om foredraget: det står mange viktige kvinner bak strikkingen slik vi kjenner den i Norge i dag. Kreative, systematiske og dyktige kvinner som har lagt grunnlaget for at strikkingen står så sterkt, både som hobby og som virksomhet. Jeg vil fortelle litt om noen av dem, fra Annichen Sibbern Bøhn, Alette Bull og Unn Søiland Dale, via de mange navnløse designerne i ukebladene på 50-60-70-80-tallet, til noen av dem som har betydd mye for strikke-Norge i de senere årene – og prøve å si noe om hvilket bidrag hver av disse har gitt til å forme strikkeinteressen og mangfoldet vi ser i dag.

Foredraget er laget spesielt for festivalen, og det vil også bli strømmet.

For å se foredraget må du ha billett til foredrag eller kurs på søndag, og det er fortsatt billetter igjen!

Kjøp billetter her.

VIKTIG INFORMASJON OM BERGEN STRIKKEFESTIVAL 2020

Smittesituasjonen i Bergen har endret seg de siste ukene. I ti dager fremover er det forbud mot arrangement med flere enn 50 deltakere. Festivalen skal etter planen gjennomføres en uke etter denne tidagersperioden og er enda ikke rammet av grensen på 50 deltakere.

Vi prioriterer å få gjennomført kursene, og med gjeldende regler i forhold til antall deltakere skal det være både trygt og gjennomførbart.

Festivalen er altså ikke avlyst, men vi har valgt å stoppe billettsalget til de fysiske kursene og foredragene inntil videre.

Under selve festivalen er det viktig at alle følger smittevernsreglene, som avstand mellom kursdeltakere, renhold mellom kurs, og sørge for at ikke for mange personer oppholder seg i kafeen samtidig. Det er også viktig at alle med symptomer på luftveisinfeksjon holder seg hjemme.

Vi håper at dere har forståelse for dette og vil hjelpe oss med å følge smittevernreglene.

Ta gjerne kontakt med oss på strikkefestival@muho.no dersom du har spørsmål. Det vil også komme mer informasjon på våre nettsider.

DIGITALT KURS med Marthe og Marthe

Vi har gjort en liten endring i programmet. Kurset «ikke gjør som mora di sier» kl. 10.15 lørdag 26. september vil foregå digitalt. Det er nå lagt et begrenset antall billetter til en redusert pris. Løp og kjøp!

På kurset lærer du hvordan du kan endre oppskrifter så du får plagg du vil ha og teknikker som hjelper deg å gjøre det. Vi viser hvordan du kan lage “oppskrifter” selv, eller strikke etter innfallsmetoden. Vi snakker også om hvordan man kan fikse på ting som har gått galt.

Siden Marthene dessverre ikke kommer til Bergen betyr det også at liveinnspillingen kl. 14.30 vil bli sendt på storskjerm hos oss.

Kjøp billetter her.

Bergenhus – årets festivaloppskrift

Mønsteret er inspirert av vestlandske mønstertradisjonar, og er designa av Birger Berge for Bergen Strikkefestival. I Nordfjord hadde dei stolpetrøyene, som er tradisjonelle trøyer med vertikalt stripemønster. I Fana har ein den kjende fanatrøya med enkle horisontale striper. Også mønstra frå trikotasjefabrikken i Salhus hadde ofte enkle stripemønster i sine mønsterarkiv, og mønstertypen og fargevala her er inspirert av desse ulike tradisjonane.

Kjøp enkeltoppskrift og garnpakker her.

Kjøp billett til Bergen Strikkfestival 2020

Trykk her for å komme til billettsalget.

VIKTIG OM BILLETTER:

Det finnes tre ulike billetter:

  • Strikkequiz – gir inngang til strikkequiz fredag kveld
  • Kursbilletter – disse gir inngang på kurset, samt et foredrag, kafé og strikkesalong den samme dagen. Pris fra kr. 650,- – 1350,-
  • Foredrag (lørdag eller søndag) – gir fysisk inngang på to foredrag, samt tilgang til kafé og strikkelsalong. Pris kr. 120,-
  • Strømmeforedrag – gir digital tilgang til strømming av to foredrag (lørdag eller søndag). Pris kr. 80,-

Billetter refunderes kun dersom hele festivalen avlyses. Kursbilletter refunderes dersom det enkelte kurs blir avlyst.

Programmet er klart!

Endelig kan vi fortelle at programmet til Bergen Strikkfestival 2020 er klart!

Billettsalget starter tirsdag 7. juli kl. 10.00

Lær å spinne på håndtein er et av flere kurs på festivalen.

VIKTIG OM BILLETTER:

Det finnes tre ulike billetter:

  • Kursbilletter – disse gir inngang på kurset, samt et foredrag, kafé og strikkesalong den samme dagen. Pris fra kr. 650,- – 1350,-
  • Foredrag (lørdag eller søndag) – gir fysisk inngang på to foredrag, samt tilgang til kafé og strikkelsalong. Pris kr. 120,-
  • Strømmeforedrag – gir digital tilgang til strømming av to foredrag (lørdag eller søndag). Pris kr. 80,-

Billetter refunderes kun dersom hele festivalen avlyses. Kursbilletter refunderes dersom det enkelte kurs blir avlyst.