Fysisk markedsplass

For første gang, arrangeres den fysiske markedsplassen på Spoleloftet. Under finner du en oversikt over utstillerne på den fysiske markedsplassen. Kart over markedsplass med standplass og utstillere legges ut fortløpende.

Utstillere


Through The Wardrobe Yarn Co.

Standplass 1

Selina farger garn inspirert av de magiske verden av klassisk barnelitteratur. Hos henne finner du myke pasteller som minner om sukkerspinn og dype juvel toner av mystisk amulett. I tillegg til de vanlige garn typene, eksempelvis merino og mohair, har hun et utvalg av Polwarth garn. En sterk og myk type ull med en nydelig glans fra sauer i New Zealand, som er perfekt til sokker eller sjal.

Til de som liker ikke mohair, har hun den kjempemyke Baby Suri Alpacca Silk som ikke klør!

Nettsted: https://throughthewardrobeyarn.com/
Instagram: https://www.instagram.com/through.the.wardrobe.yarnco/
Facebook: https://www.facebook.com/Throughthewardrobeyarnco

Treverkaren

Standplass 2

På Bergen Strikkefestival 2021 presenterer Treverkaren tekstilverktøy i tre med høg kvalitet i handverket, handlaga av kortreiste lengelagra emne.  Produkta tek ofte utgangspunkt i tradisjonshandverk med ny form, og med heilt nye produkt innimellom.

Produkt på strikkefestivalen: nøstehaldarar, mønsterklyper, nøstepinnar, strikkepinnehaldarar, nøstekrokar, handteinar, støtteteinar, spinnebollar, kryssteinar, ullstavar, hespetre, skeikrokar, minivevgrinder, bandknivar, bandskyttlar, stoppeklossar med meir.

Instagram: https://www.instagram.com/treverkaren/


Fabel Knitwear

Standplass 3

Fabel Knitwear er drevet av designer og garnfarger Helene Arnesen. Helene har et fokus på å designe romantiske, feminine og tidløse strikkeoppskrifter, ofte inspirert av historiske- og vintage silhuetter og stiler. De er strikket med moderne teknikker, så her får man det beste av to verdener – vintage eleganse og moderne praktikalitet.

Fabel Knitwear Handdyed Yarn blir til på FKs fargestudio på St.Hanshaugen i Oslo. Med en variasjon av farger fra duse pasteller til mørke juveltoner og alt imellom er likevel den røde tråden eventyrlige og magiske farger, ofte inspirert av historie, eventyr og fantasy.

Fabel Knitwears håndplukkede knappekolleksjon består av et rikt utvalg knapper nøye plukket for sitt romantiske uttrykk og historiske estetikk. Helene har en stor kjærlighet til opulente, historiske detaljer, og jobber kontinuerlig med å skape et gjennomført, gjenkjennelig uttrykk.

Nettsted: https://www.fabelknitwear.com/
Instagram: https://www.instagram.com/fabelknitwear/
Facebook: https://www.facebook.com/fabelknitwear

Naturgull

Standplass 4

Naturgull er en liten bedrift i Vågå kommune i Nord-Gudbrandsdalen som drives av Synnøve og Ragnhild. Damene selger garn og ull-produkt fra egne og lokale sauer. Garnet er slik som ullen var på sauen da den ble klippet. Ullen er ikke tilsatt noe annet enn vann fra vasken ullen fikk på spinneriet.

De tar med seg et utvalg av garn i sauens naturlige farger i tillegg til plantefarget garn til markedsplassen.

Nettsted: https://naturgull.no/
Instagram: https://www.instagram.com/naturgull/
Facebook: https://www.facebook.com/naturull

LEIK Knitwear

Standplass 5

LEIK er en strikkefabrikk på Fitjar, drevet av strikkedesigner Marie Leiknes. Marie kan sies å være en skikkelig strikkenerd. Allerede som barn var Marie en ivrig håndstrikker. Interessen for strikk førte henne til Skottland, der hun studerte klesdesign i Edinburgh og videre til Kunsthøgskolen i Oslo der hun jobbet med en digital strikkemaskin. 

LEIK har sitt utspring i en genuin interesse og lidenskap for håndverket og mulighetene innen moderne maskinstrikk. Dette har resultert i at vi nå lanserer konseptet LEIK Fusion. Med LEIK Fusion strikker vi spennende mønstre som er umulig å strikke for hånd. Resten strikker du selv! Dette er et konsept vi tenker kan passe bra for erfarne strikkere, så vel som nybegynnere. 

Leik Merino Smooth – mulesingfri merinoull som er utrolig myk og behagelig å strikke med.

Leik Multi – uspunnet garn som består av flere tynne tråder fra kjegler til overs i vår klesproduksjon, nøstet opp av Podlen Verkstad, en lokal vernet bedrift.

Nettsted: https://leiknitwear.no/
Instagram: https://www.instagram.com/leiknitwear/
Facebook: https://www.facebook.com/leiknitwear

Majastrikk

Standplass 6

Majastrikk er lokalisert på Askøy utenfor Bergen, og drives av Line. Line kommer på festivalen med mye deilig håndfarget garn i mange ulike farger og garntyper. Line har også med seg et stort utvalg i strikketilbehør laget i bjørkefinér, som hun har designet og produsert selv i Bergen. 

Nettsted: https://www.majastrikk.no/
Instagram: https://www.instagram.com/majastrikk/
Facebook: https://www.facebook.com/majastrikk.no

Skogstrikk Design

Standplass 7

Skogstrikk Design består av to forblåste vestlendingar som designar friluftsklede. For to år sidan ønska me å ha ein eigendesigna turgenser på våre flotte hengekøyeturar her på Vestlandet. Under Bergen Strikkefestival same året fekk me den motivasjonen og støtta me trong frå ein kjend strikkedesignar, og Tre Til Tre genseren vart offisielt skapt.

Alle våre design kan strikkast med norsk kvalitetsull frå produsenter som Hillesvåg Ullvarefabrikk eller Rauma Garn. Eit ekte friluftsplagg treng ull som kan vere både vassfråstøtande, vindtett og slitesterkt. Me er opptekne av å strikke plagg som passar til sin funksjon og ser flott ut. Norsk ull er både miljøvenleg og av god kvalitet, som me vil oppmode alle til å nytte seg av.

Nettsted: https://www.ravelry.com/designers/skogstrikk-design
Instagram: https://www.instagram.com/skogstrikkdesign/
Facebook: https://www.facebook.com/skogstrikk

Telespinn

Standplass 8

Telespinn er et lite, miljøvennlig spinneri med butikkutsalg på gården Midt-Svartdal i Seljord. På gården her bor det per i dag 25 mohairgeiter. Vi i Telespinn har spesialisert oss på fiber fra mohairgeita. Mohairfiberen er spesielt tynn og blank sammenlignet med saueull. Det gjør at plagg i mohair føles luftige å ha på seg samtidig som de har en flott glans. Vi produserer vårt eget mohairgarn på spinneriet i Svartdal i flere kvaliteter; Fivrel, Mari, Symre, Pan og ryegarnet vårt.

Garnet vårt er laget av norsk ull. Vi bruker økologisk såpe og spinneolje, og bruker ingen kjemikalier i spinne prosessen. Det gjør til at garnet har en utrolig myk kvalitet og spenst.

Til markedsplassen har vi med oss de ulike garntypene våre, mønstre, garnpakker og noen ferdige produkter for salg.

Nettsted: https://www.telespinn.no/
Instagram: https://www.instagram.com/telespinn/
Facebook: https://www.facebook.com/telespinn

Værbitt garn & rent oppspinn

Standplass 9

Til markedsplassen tar Værbitt med håndfarget garn fra Hillesvåg, Rauma, Telespinn, Selbu spinneri, Mohair by Canard og vårt eget lokale spinneri, Oslo mikrospinneri. Garnet farges etter alle garnfargerkunstens regler og har navn som «Skulderputer og høyt hår», «Stranda, Baby!» og «Ikke tiss på tujaen!».

Vi har også med oss nydelige, vintage glassknapper, håndlagede maskemarkører, kunstgarnkort av @kiellandfoto, håndsydde prosjektbagger fra Maur Oslo – og de beste strikkepinnene: HiyaHiya. Men ikke nok med det! Vi har også lurt med oss Rent oppspinn-Ronja, som selger deilige ulltuller, kardeflak og håndspunnet garn av håndfarget, norsk ull og jålefibre, som silke og glitter.

Vi har 70 Værbitt-farger i sortimentet og får dessverre ikke med oss alle disse på alle baser… Ta gjerne kontakt via direktemelding på Instagram om dere ønsker å forhåndsbestille noe spesielt. Vi gleder oss masse til å treffe dere på Salhus!

Nettsted: https://varbitt.no/password https://www.rentoppspinn.no/
Instagram: https://www.instagram.com/varbitt/ https://www.instagram.com/rentoppspinn/
Facebook: https://www.facebook.com/varbitt https://www.facebook.com/rentoppspinn

Annas Angora

Standplass 10

Jeg selger garn fra mine egne angorakaniner. Det er utrolig tilfredsstillende å følge hele prosessen fra nyfødte kaninbabyer til ferdig garn. Jeg klipper alle kaninene selv med håndsaks 4 ganger i året. For meg er det viktig å kunne fortelle hvor råvarene kommer fra, og vite at dyraene har det bra. Det sikrer jeg ved kun å bruke angorafiber fra mine egne kaniner i mitt garn. 

Noen av mine garnkvaliteter er blandet med saueull eller alpakka fra lokale bønder jeg kjenner. Mesteparten av garnet er i dyrenes naturfarger, men jeg har også med meg noe plantefarget garn.

Nettsted: https://www.annasangora.no/
Instagram: https://www.instagram.com/annasangora/
Facebook: https://www.facebook.com/annasangora

Strikkezilla Design

Standplass 11

Høsten er ikke helt strikkehøst uten Bergen Strikkefestival, og endelig drar vi frem Lykkekofferten igjen og stapper den full med ALT du trenger til ditt festivalprosjekt. Som vanlig har vi med oss Lykkepinner i sett og enkeltvis, strikkeverktøy i tre som vi designer selv, småstæsj som er både praktisk og pent, samt strikkenett og prosjektbager til å ha det hele i.

Dessuten tar vi selvsagt med nyhetene som kommer i løpet av høsten. Og som vi gleder oss til å se dere, vise frem og la dere kjenne på nyheter!»

Nettsted: https://www.strikkezilla.no/
Instagram: https://www.instagram.com/strikkezilla/
Facebook: https://www.facebook.com/Strikkezilla

Fjord Fibres

Standplass 12

Garn håndfargert i Bergen. Sortimentet tilbyr hesper av håndfarget Sokkegarn, Blue faced Leicester (BFL), Mohair og Merino garn, forskjellige typer fiber, maskemarkører, Soak ullvaskemiddel og håndlagde strikkeposer som er laget av Norsk stoff.

Festivaltilbud:  

 Fri frakt

– 20% på Soak ullvaskemiddel

– 20% rabatt ved kjøp av  5 x 100g hesper eller flere             

– Tilgjengelighet på en festivalfarge farget eksklusivt for dette årets markedsplass. Kun tilgjengelig 1-3. oktober.

Nettsted: https://www.fjordfibres.com/
Instagram: https://www.instagram.com/fjordfibres/
Facebook: https://www.facebook.com/FjordFibres

Vaid Plantefargeri

Standplass 13

Vi gleder oss til strikkefestival og tar med all verdens vakre plantefarger til markedsplassen. Plantefargene er håndfarget på et utvalg av ubehandlet norsk pels- og lamullgarn, fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, merinogarn fra Leine Merino, mohairgarn fra Telespinn og eksklusivt Villsaugarn fra Lygra.

Til markedsplassen har vi også med en egen festivalfarge farget eksklusivt til Bergen Strikkefestival. I tillegg har vi også et utvalg med strikke-te laget av urter fra egen hage, oppskrifter og garnpakker til eget design, samt hånddreid strikketilbehør slik som stoppeegg til å bøte sokker med.

Festivaltilbud fra 1.-3. Oktober:

-En egen festivalfarge farget eksklusivt til Bergen Strikkefestival.

-På det fysiske markedet kjøper du seks hesper og får den syvende hespen gratis.

-På det digitale markedet får du 15% rabatt på alt garn i nettbutikken.

Nettsted: https://www.vaid.no/
Instagram: https://www.instagram.com/vaid.plantefargeri/
Facebook: https://www.facebook.com/vaidplantefargeri

Selbu Spinneri

Standplass 14

Selbu spinneri lager garn av ull fra norske saueraser. Vi vasker ulla selv. Vårt garn er kortreist og lite mekanisk bearbeidet, fordi maskinene våre er små og skånsomme. Garnet finnes i sauens egen farger. Vi lager en rekke ulike garntyper, fra tynt garn for kunststrikk og avansert totråds strikk som i tradisjonelt selbumønster, til tykt garn for fritidsgensere. Vi utnytter rester fra produksjon og sortering til å lage et fingertykt garn for veving av ryer og «big knit» prosjekt.

Garntyper vi planlegger å selge på markedsplassen:

-Bækre (100m/100g) i sauerasene Grå trøndersau, norsk kvit sau, blæset sau og villsau/gammel norsk sau

-Gimre (200m/100g) i sauerasene Grå trøndersau, norsk kvit sau, blæset sau og villsau/gammel norsk sau

-Gammel Selbu (330m/100g) i sauerasene Grå trøndersau, norsk kvit sau og blæset sau

-Fin Gammel Selbu (360m/100g) i sauerasene Grå trøndersau, norsk kvit sau og blæset sau.

-Smale (400m/100g) i sauerasene Grå trøndersau og norsk kvit sau.

-Ryegarn (ca 5-7g per meter)

-Et lite og eksklusivt utvalg av spesialgarn, der vi har brukt den fineste, norske lammeulla og blandet i fiber fra andre dyr vi finner i Norge – hundegarn, angoragarn, og alpakka.

-Vi selger også en del av våre populære strikkepakker.

Nettsted: https://selbuspinneri.no/nb
Instagram: https://www.instagram.com/selbuspinneri/
Facebook: https://www.facebook.com/selbuspinneri

Lundegård Alpakka

Standplass 15

Jeg driver Lundegård alpakka sammen med min mann, og er alpakkabonde på fulltid. Vi har snart over 60 alpakkaer på gården som klippes årlig, og fiberprøver sendes til analyse for kvalitet og micron. 

Fellene sorteres og sendes til alpakkaspinneriet Norspinn på Tonstad i Sirdalen hvor de spinnes til garn som jeg tar tilbake og selger på min gårdsbutikk. Jeg har ved hjelp av venner og bekjente fått laget fine strikkeoppskrifter og selger strikkepakker. Jeg har naturfarget garn hvitt og brunfarger. I tillegg farger jeg selv noe av det hvite garnet.

Garnet fra Lundegård alpakka er helnorsk, kortreist og fra dyr med den aller beste dyrevelferd. Jeg kaller garnet for et klimasmart alpakkagarn. Den fiberen som ikke er fin nok til å bli spunnet til garn, får jeg kardet opp og lager filtede produkter som sitteunderlag og såler til sko. Jeg har innredet siloen til gårdbutikk og verksted.

Nettsted: https://selbuspinneri.no/nb
Instagram: https://www.instagram.com/lundegardalpakka/
Facebook: https://www.facebook.com/lundegardalpakka


Vesle Garneriet

Standplass 16

Vesle Garneriet er eit lite mikrofargeri, drive av Iselin og Malin. Vi likar å leike oss, og eksperimentere over grytene, og let ofte fantasien ta styringa, difor er fargane på garnet vårt ofte i små eksklusive opplag. I tillegg til garn, lagar vi maskemarkørar av gamle smykkedelar, vi kallar dei gjenbruksmarkørar. Vi har og nokre strikkepakkar og strikkeoppskrifter som lett kan kombinerast med garnkvalitetane våre.

Nettsted: https://www.veslegarneriet.no/
Instagram: https://www.instagram.com/veslegarneriet/
Facebook: https://www.facebook.com/veslegarneriet

Fløtre Design

Standplass 17

Fløtre designer strikketilbehør og strikkeoppskrifter. Mitt hovedprodukt er avtakbare skinnlapper med tekst og ikoner laget i ekte skinn. I tillegg designer jeg også annet strikketilbehør med ekte skinn i fokus. Jeg får også laget et stort utvalg dusker i fuskepels i forskjellige farger.

Under strikkefestivalen vil du få ekstra gode tilbud på skinnlapper, det vil komme en nyhet sluppet i fobindelse med festivalen og masse annet funksjonelt strikketilbehør. 

Du finner utvalget på www.floetre.no. Har du ønsker om ting jeg skal ta med til festivalen så send meg gjerne en melding på Instagram @floetre.

Nettsted: https://www.floetre.no/
Instagram: https://www.instagram.com/floetre/
Facebook: https://www.facebook.com/byfloetre

Sjølingstad Uldvarefabrikk

Standplass 18

Sjølingstad Uldvarefabrik er i dag en del av Vest-Agder museet ble fredet av Riksantikvaren i 2019, og er en levende museumsfabrikk i Lindesnes kommune. Vi produserer fremdeles ullvarer som bunadstoffer, garn og tepper på de gamle maskinene.

Nettsted: https://www.vestagdermuseet.no/sjolingstad/
Instagram: https://www.instagram.com/sjolingstaduldvarefabrik/
Facebook: https://www.facebook.com/museumsfabrikken

Ystabø Gull

Standplass 19

Mer informasjoon kommer snart!

Nettsted: https://www.ystabogull.no/
Instagram: https://www.instagram.com/ystabogull/
Facebook: https://www.facebook.com/Ystabogull

Hillesvåg Ullvarefabrikk

Standplass 20

Hillesvåg Ullvarefabrikk er en bedrift med lange tradisjoner, helt tilbake til 1898. Fabrikken produserer garn og kardet ull av høy kvalitet og nesten utelukkende med ull fra norske sauer.

På festivalen tar vi med oss populære garnkvaliteter av blant annet pelsull og lamull, og noen av sesongens nye modeller. Vi gleder oss til å se mange strikkeglade i løpet av festivalhelga!

Nettsted: https://ull.no/
Instagram: https://www.instagram.com/hillesvagullvarefabrikk/
Facebook: https://www.facebook.com/ullvarefabrikk

Strikkedetaljer – garn & tilbehør

Standplass 21

Mer informasjon kommer snart!

Nettsted: https://strikkedetaljer.no/
Instagram: https://www.instagram.com/strikkedetaljer.no/
Facebook: https://www.facebook.com/strikkedetaljer.no

Norwegian Spirit

Standplass 22

Vi forhandler fint garn, design og strikketilbehør. Sjeldne og unike merker som er oppsporet internasjonalt, samt lokalt i Norge og i Bergenstraktene mYak, Qing Fibre, Ito Yarn, British Breeds by Marie Wallin, Gotland Lace by The Grey Sheep Company, Brooklyn Tweed, Oslo Mikrospinneri, Annas Angora, Lofoten Wool, Løvstakken Garn.

Prosjektvesker fra Twig&Horn, The Blue Rabbit House, Kaliko Berlin. Kjente merker også med stort utvalg fra Isager, Knitting for Olive, LOPI, Lang Yarns, Rowan Yarns, Hillesvåg, Sandnes Garn.

Nettsted: https://www.norwegian-spirit.com/
Instagram: https://www.instagram.com/norwegian.spirit/
Facebook: https://www.facebook.com/norwegian.spirit.strikkoggarn