Markedet

Er du interessert i å ha stand på Bergen Strikkefestival? Vi er nå på utkikk etter aktører som kunne tenke seg å ha stand på markedet vårt. Vi er interessert i utstillere som selger garn, strikkeoppskrifter og tilbehør, men også andre aktører som selger bærekraftige, rettferdige og norskproduserte produkter av god kvalitet.

Vi ønsker at utstillerne skal være tilstede både lørdag og søndag, og selger derfor kun standplass til hele helgen. Markedet holder åpent lørdag 30. september kl. 12-19 og søndag 1. oktober kl. 11-17. Det blir anledning til å rigge til stand fredag kveld (etter avtale) eller lørdag fra kl. 09.

Pris for utstillere:

Lørdag + søndag = 2000,- (eks. moms)

Det gir tilgang til 3×2 meter gulvplass som dere kan benytte slik dere selv ønsker. Bord, stoler og hyller må selv medbringes. Har dere vanskeligheter med å skaffe bord/stoler selv, kan vi være behjelpelig med å leie dette inn for en avtalt sum. Vi sørger også for tilgang til strømuttak og wi-fi, men ta gjerne med ekstra skøyteledning om dere har bruk for mer enn ett uttak.

Prisen inkluderer også omtale på vår hjemmeside, i programbladet og på sosiale medier.

Er du en mindre aktør som ikke trenger så stor utstillingsplass? Eller jobber du for en god sak? Ta kontakt med oss, så kan vi se om vi får til en rimeligere løsning.

Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker å stille ut på festivalen i 2017.

E-post: strikkefestival(a)muho.no

Telefon: 970 87 297 / 55 25 10 85

Her kommer fortløpende oversikt over utstillere i 2017:

Markedet vil være åpent lørdag kl. 12-19 og søndag kl. 11-17.

 

 

 

Alpakka Sandnes Hommeland

Norskprodusert garn fra alpakka fra en gård i Sandnes kommune. Her bor det 15 alpakkaer som spaserer på de norske fjellene. Ullen spinnes på Telespinn, og er et 100% norsk produkt av høy kvalitet. Mye av garnet som selges er i naturlige farger fra alpakkaen, samt noe som er farget.

alpakka3

Museumsbutikken

I museumsbutikken på Norsk Trikotasjemuseum kan du kjøpe både bøker, suvenirer og egenproduserte sokker, skjerf og gensere. Våre egne produkter er kun til salgs i museumsbutikken og kan ikke kjøpes andre steder. Produktene er strikket på maskiner fra Salhus Tricotagefabrik (1859 – 1989).

 

Hillesvåg UllvarefabrikkAnnonse Hillesvåg-page-001 klippet

Først ut er ingen andre enn våre gode venner Hillesvåg Ullvarefabrikk som skal ha stand på markedet både lørdag og søndag. Ullvarefabrikken har produsert garn siden 1898, og er i dag et Économusée som tar vare på gamle håndverkstradisjoner.

 

 

Mohairiamohaira

Mohairia selger deilig norsk mohair fra Telespinn, og garnpakker med gensere og luer til dame og herre.

 

Økogarn

Økogarn fører økologisk, miljømerket, resirkulert og fairtrade kvalitetsgarn for strikking og hekling. De er opptatt av at leverandørers produksjonsmetoder tar hensyn til natur, mennesker og dyr. I tillegg fører de strikkepinner og heklenåler i bambus og bjørk, og andre håndarbeidsrelaterte produkter som er produsert på miljøvennlige, bærekraftige og etiske måter.

 

Viitre

Viitre en bergensbasert nettbutikk som selger garn og strikkeutstyr. De er opptatt av kvalitet og er stolt forhandler av det amerikanske merket Quince & Co. Det er rene kvaliteter, uten kunstig tilsatt fiber. Ubehandlet Ull og lin, plantefarget i den nydeligste fargepalett.

 

.

Værbitt

Værbitt er et lite mikro-garnfargeri lokalisert på østkanten i Oslo. Det er hovedsakelig norsk garn fra Rauma, Hillesvåg, Selbu spinneri og Telespinn som fargesettes, men de er stadig på utkikk etter kortreist, lokalt høstet og produsert garn fra hværbittele Norden.

Dyrevelferd og kvalitet er i fokus, og et mål er å tilby unikt håndfarget garn som supplement til garn av samme merke fra din lokale garnforretning. Fargene er inspirerte av norsk språk og gode minner, og hun håper garnet skal inspirere deg til å lage unike og varige plagg.

Ta gjerne personlig kontakt med meg på festivalen eller på sosiale medier for skreddersydde fargeoppdrag!

 

The Happy Little Dye Pot

The Happy Little Dye Pot ble til av kjærlighet til farger og garn. Inspirert av mange dyktige håndfargere med fantastisk garn, gikk vi på med liv og lyst på kjøkkenet, og farget i vilden sky.happy dyepot

Siden den gang har vi utviklet oss en del, men vi vil fortsette med å farge garn i småskala, med unikt resultat til hver kunde. Vi bruker ulike fargeteknikker, og kombinerer gjerne flere av disse for hver hespe.

Vi har mange garnbaser, alt fra rimelig ‘hverdagsull’ til mer eksklusive silkeblandinger. Målet til The Happy Little Dye Pot er å gjøre fargerikt garn tilgjengelig for alle, og spesielt til norske kunder!

 

Malsen og Mor

Malsen og Mor selger garn fra små kvalitetsleverandører. De tar inn garn fra små produsenter som leverer garn produsert på et etisk forsvarlig måte. Alt garnet er i rene naturkvaliteter, med hovedvekt på deres store kjærlighet: ubehanmalsenkoften_tisteldlet ull. Hovedproduktet er Malsen og Mors eget garn Shetland soft.

I tillegg designer hun mønster på plagg til dame og barn og selger disse både som mønsterhefter og digitalt.

 

 

 

Iren Dyngeland

Iren selger luer, garn og såper. Luene er håndstrikket av ufarga forgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Garnet de selger farger de selv med planter de finner i nærheten, som gir en helt annet sjel enn det som er fabrikkfarget.

Lokale planter er også nyttig for hud og hår. De lager såper og shampoer med blant annet einebær (godt for sår hodebunn og flass), såpe med høymole, shampo og såpe med nesle og såpe med blæretang og havsalt.

 

 

Nøstebarn

Det er over 30 år siden Nøstebarn startet å selge klær og garn av ubehandlet ull, og den dag i dag er de originale strikkeoppskriftene fortsatt like aktuelle. Mange av oppskriftene er enkle for at det skal være inspirerende og lett, også for nybegynnere, å strikke de mest nødvendige babyplagg: Gaver med omtanke.

Garnet lages av fineste merinoull ved Henrichsens uldspinderi i Danmark, hvor ullen blir kardet og spunnet på maskiner fra 1800-tallet. Spinneriet har miljøgodkjenning etter dansk miljølovgivning. Ullen kommer fra New Zealand, Australia og Europa, fra kjente leverandører som garanterer at ullen er mulesingfri.

Nøstebarn har alltid vært opptatt av trygge tekstiler og etisk og miljøvennlig produksjon uten bruk av skadelige kjemikalier, og er er alltid i front for å kunne tilby det beste og tryggeste.