Markedet

Her kommer fortløpende oversikt over utstillere i 2017:

Markedet vil være åpent lørdag kl. 12-19 og søndag kl. 11-17.

 

Lofoten Wool

Lofoten Wool produserer garn fra sauer i Lofoten og Nordnorge.

lofoten2
Her lever frie sauer som produserer fantastisk flott ull. Lofoten Wool ønsker å løfte fram og brukedenne rene råvaren, og har fått spunnet garn hos Hillevåg Ullvarefabrikk.

lofoten4
Røstkolleksjonen består av naturfarger, i crossbredkvalitet, fra sauerasen Norsk Kvit Sau.

Tykkere garrn er laget av ull fra villsau og speælsau på Flakstad og Vestvågøy.

 

Whoops Knit Happens

Whoops Knit Happens  består av to strikkeglade damer som strikker over alt! De to damene heter Siri Haaland og Anette Lyngstad. Begge er bosatt på Avaldsnes, Karmøy, kun et lite nøstekast fra hverandre.

DSC_0885

De har delt gleden over håndarbeid i mange år. Det var først da Anette tilbragte store deler av permisjonstiden med lillegull i Nøstelitens godstol, at ideen om å skape noe sammen oppstod. Whoops Knit Happens ble skapt.

 

Whoops Knit Happens ble startet i februar i år og har kommet ut med et luehefte: LUE PÅ HUE (strikk fra 8 år til voksen, både gutter/menn og jenter/damer), og 5 enkelt oppskrifter som selges på nettsiden vår. På festivalen selger de alle oppskriftene i papirformat på strikkefestivalen og har alle plagg utstilt. Noen av luene kan du få kjøpt garnpakker til, slik at du kan starte på prosjektet med en gang!

De gleder seg til å treffe like strikkeglade mennesker, og du møter dem på markedet lørdag og søndag.

 

 HipKnitShop

Hipknitshop pakker med seg garn (8 nye farger kommer), totalt 16 herlige unike farger. Hip Wool er et luftig garn i 100 % ull. Mykt og kløfritt.

HipWhoolPoster

De tar med strikkeoppskrifter (blant annet Parkenstrikkheftet) og bestevenner.

 

Med seg har de også ferdigstrikkede bestevenner, – samt rykende ferskt strikkehefte med 10 strikkavenner samlet. I tillegg har de med litt annet spennende – og festivalpriser vil du selvsagt også få!

 

Snella & Petronella

Det perfekte tilbehør til håndstrikkede plagg må være håndlagde knapper. Snella & Petronella lager de vakreste knapper i porselen, for hånd i sitt nye knappeverksted i Asker.

 

De kommer til strikkefestivalen med ferske knapper med bergenske uttrykk spesielt til dere! Møt dem på markedet vårt lørdag og søndag under festivalen.

 

Værbitt garn

Værbitt garn er en koselig garnbutikk på Tøyen i Oslo og et håndfargeri, der fokuset er kortreist, norskprodusert garn. Værbitt-Laila holder kurs i strikketeknikken tofarget patent, garnfarging for store og små, og broderi på strikk, både på Tøyen og som omreisende kursholder.

 

Værbitt finner du på markedsplassen lørdag og søndag, og i sortimentet finner du håndfarget norsk luksusgarn av eget merke, og håndfarget garn fra blant andre Hillesvåg, Rauma, Selbu spinneri og Telespinn. I tillegg finnes et spennende utvalg av strikkepakker med håndfarget, norsk garn, glassknapper, jålete maskemarkører, hippe strikkemagasiner, håndsydde prosjektvesker og Hiya Hiya strikkepinner.

Værbitt tilbyr etisk og bærekraftig produserte varer, så den som handler skal føle seg trygg. Ta gjerne kontakt med Laila på forhånd, om du ønsker noe spesielt til markedet!

 

Knit Me

Knit Me er en norsk garnmerkevare – med to deilige garnkvaliteter i merino/babyalpakka/silkeblanding, Knit Me Merino og Knit Me Lux. Garnet er produsert i Peru og er selvsagt mulesingfritt og ikke superwashbehandlet.

I tillegg har de nylig kommet med nyheten Knit Me Dryss i børstet alpakka som de gleder seg til å vise frem!

 

Knit Me har også lekre strikkedesign i egne garnkvaliteter, fra designerne Ingvill Freland, Trine Johnsen og Marion L. Rindsem.

Til Bergen tar de også med seg sine nye myke deilige gensere som strikkes på tykke pinner i en fei, og flere flotte luepakker med bestselgerne Konglelua, Snøkrystallen og Vimselua, for å nevne noen…

Du møter Knit Me på markedet lørdag og søndag.

 

 

Arctic Yarns

Arctic Yarns er et lite garnfargeri drevet av Emilie Bjørnå i Narvik. Her farges både de lekreste merinogarn og tradisjonsrik norskt garn fra Hillesvåg. Sortimentet utvides stadig, både med de lekreste garnsortene fra det store utland og med den gode, norske, rustikke ulla. I tillegg til å farge garn, lager Arctic Yarns mønstre og selger maskemarkører og dusker fra duskedama.

 

Emilie finner du på instagram som @ArcticKnitting og på YouTube hvor hun har podcasten Arctic Knitting. Ta gjerne kontakt med henne før festivalen om du har ønsker eller spørsmål. Du møter Arctic Yarns på markedet vårt under strikkefestivalen lørdag og søndag.

 

Alpakka Sandnes Hommeland

 

Norskprodusert garn fra alpakka fra en gård i Sandnes kommune. Her bor det 15 alpakkaer som spaserer på de norske fjellene. Ullen spinnes på Telespinn, og er et 100% norsk produkt av høy kvalitet. Mye av garnet som selges er i naturlige farger fra alpakkaen, samt noe som er farget.

alpakka3

Museumsbutikken

I museumsbutikken på Norsk Trikotasjemuseum kan du kjøpe både bøker, suvenirer og egenproduserte sokker, skjerf og gensere. Våre egne produkter er kun til salgs i museumsbutikken og kan ikke kjøpes andre steder. Produktene er strikket på maskiner fra Salhus Tricotagefabrik (1859 – 1989).

 

 

Hillesvåg UllvarefabrikkAnnonse Hillesvåg-page-001 klippet

Først ut er ingen andre enn våre gode venner Hillesvåg Ullvarefabrikk som skal ha stand på markedet både lørdag og søndag. Ullvarefabrikken har produsert garn siden 1898, og er i dag et Économusée som tar vare på gamle håndverkstradisjoner.

 

 

 

Mohairiamohaira

Mohairia selger deilig norsk mohair fra Telespinn, og garnpakker med gensere og luer til dame og herre.

 

Økogarn

Økogarn‘s kjennemerke er #garnmedmening. De har fokus på at leverandørenes produksjonsmetoder tar hensyn til natur, mennesker og dyr, og forhandler kun kvalitetsgarn som er sertifisert økologisk, fairtrade eller resirkulert. I tillegg fører de strikkepinner og heklenåler i bambus og bjørk, og andre relaterte produkter som er produsert på miljøvennlige, bærekraftige og etiske måter.

 

Viitre

Viitre en bergensbasert nettbutikk som selger garn og strikkeutstyr. De er opptatt av kvalitet og er stolt forhandler av det amerikanske merket Quince & Co. Det er rene kvaliteter, uten kunstig tilsatt fiber. Ubehandlet Ull og lin, plantefarget i den nydeligste fargepalett.

 

 

.

 

 

The Happy Little Dye Pot

The Happy Little Dye Pot ble til av kjærlighet til farger og garn. Inspirert av mange dyktige håndfargere med fantastisk garn, gikk vi på med liv og lyst på kjøkkenet, og farget i vilden sky.happy dyepot

Siden den gang har vi utviklet oss en del, men vi vil fortsette med å farge garn i småskala, med unikt resultat til hver kunde. Vi bruker ulike fargeteknikker, og kombinerer gjerne flere av disse for hver hespe.

Vi har mange garnbaser, alt fra rimelig ‘hverdagsull’ til mer eksklusive silkeblandinger. Målet til The Happy Little Dye Pot er å gjøre fargerikt garn tilgjengelig for alle, og spesielt til norske kunder!

 

Malsen og Mor

Malsen og Mor selger garn fra små kvalitetsleverandører. De tar inn garn fra små produsenter som leverer garn produsert på et etisk forsvarlig måte. Alt garnet er i rene naturkvaliteter, med hovedvekt på deres store kjærlighet: ubehanmalsenkoften_tisteldlet ull. Hovedproduktet er Malsen og Mors eget garn Shetland soft.

I tillegg designer hun mønster på plagg til dame og barn og selger disse både som mønsterhefter og digitalt.

 

 

 

 

Iren Dyngeland

Iren selger luer, garn og såper. Luene er håndstrikket av ufarga forgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Garnet de selger farger de selv med planter de finner i nærheten, som gir en helt annet sjel enn det som er fabrikkfarget.

Lokale planter er også nyttig for hud og hår. De lager såper og shampoer med blant annet einebær (godt for sår hodebunn og flass), såpe med høymole, shampo og såpe med nesle og såpe med blæretang og havsalt.

 

 

 

Nøstebarn

Det er over 30 år siden Nøstebarn startet å selge klær og garn av ubehandlet ull, og den dag i dag er de originale strikkeoppskriftene fortsatt like aktuelle. Mange av oppskriftene er enkle for at det skal være inspirerende og lett, også for nybegynnere, å strikke de mest nødvendige babyplagg: Gaver med omtanke.

 

Garnet lages av fineste merinoull ved Henrichsens uldspinderi i Danmark, hvor ullen blir kardet og spunnet på maskiner fra 1800-tallet. Spinneriet har miljøgodkjenning etter dansk miljølovgivning. Ullen kommer fra New Zealand, Australia og Europa, fra kjente leverandører som garanterer at ullen er mulesingfri.

Nøstebarn har alltid vært opptatt av trygge tekstiler og etisk og miljøvennlig produksjon uten bruk av skadelige kjemikalier, og er er alltid i front for å kunne tilby det beste og tryggeste.

 


Er du interessert i å ha stand på Bergen Strikkefestival?

Vi er på utkikk etter aktører som kunne tenke seg å ha stand på markedet vårt. Vi er interessert i utstillere som selger garn, strikkeoppskrifter og tilbehør, men også andre aktører som selger bærekraftige, rettferdige og norskproduserte produkter av god kvalitet.

Vi ønsker at utstillerne skal være tilstede både lørdag og søndag, og selger derfor kun standplass til hele helgen. Markedet holder åpent lørdag 30. september kl. 12-19 og søndag 1. oktober kl. 11-17. Det blir anledning til å rigge til stand fredag kveld (etter avtale) eller lørdag fra kl. 09.

Pris for utstillere:

Lørdag + søndag = 2000,- (eks. moms)

Det gir tilgang til 3×2 meter gulvplass som dere kan benytte slik dere selv ønsker. Bord, stoler og hyller må selv medbringes. Har dere vanskeligheter med å skaffe bord/stoler selv, kan vi være behjelpelig med å leie dette inn for en avtalt sum. Vi sørger også for tilgang til strømuttak og wi-fi, men ta gjerne med ekstra skøyteledning om dere har bruk for mer enn ett uttak.

Prisen inkluderer også omtale på vår hjemmeside, i programbladet og på sosiale medier.

Er du en mindre aktør som ikke trenger så stor utstillingsplass? Eller jobber du for en god sak? Ta kontakt med oss, så kan vi se om vi får til en rimeligere løsning.

Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker å stille ut på festivalen i 2017.

E-post: strikkefestival(a)muho.no

Telefon: 970 87 297 / 55 25 10 85