Markedet

Utstillere vil annonseres fortløpende

Markedet er åpent lørdag 29. september kl. 12-19 og søndag 30. september kl. 11-16.

Bladet garn

Bladet har blitt en suksess i Norge og selges nå i engelsk versjon i utlandet. «Vi vil være en stemme for de uavhengige strikkedesignerne, og ønsker å vise frem både etablerte og helt nye designere», sier Unni og Solveig. Til markedsplassen tar de med seg bunkevis med blader, også blad nummer 7, som kommer flunkende nytt fra trykkeriet akkurat i tide til Bergen Strikkefestival. Perfekt timing sier vi! De har også med seg lekre pinnesett fra Chiaogoo og mange andre flotte strikkedingser. Dette må jo bare bli bra, eller hva?

bladet

Garnsurr

Vi er utrolig stolt av å kunne presentere neste utstiller: Garnsurr i Nore! Garnsurr.no er et sosialt entreprenørskap. Hovedrollene spilles av innvandrerkvinner bosatt i Numedal. Akberet fra Eritrea, Leila fra Afghanistan og Hawa fra Somalia designer og farger alle garn – og lærer norsk samtidig!

De farger på mange kvaliteter, for det meste på tynn og tykk merino i tillegg til silkemohair. Denne høsten blir spesielt spennende med nye kvaliteter. Rein luksus i form av en silkemerino uten superwashbehandling og to kvaliteter norsk ull fra Telespinn vil bli sluppet denne høsten Varme masker bygger broer!

cof

Norwegian spirit strikk & garn

Norwegian Spirit strikk&garn er i dag en av landets ledende garnbutikker og er intenst opptatt å finne fint garn, design og strikketilbehør fra inn- og utland som de er eneleverandør på i Bergen eller Norge

Til Bergen Strikkefestival tar de med håndfarget garn fra Wool Up North, garn og design fra Knitting for Olive, strikketilbehør fra Twig & Horn, Fringe Supply Co, og herlige pins for alle strikkenerder fra Twill & Print, samt nyheter fra de aller beste strikk- og håndarbeidsbladene Laine Magazine, Making Zine og Pom Pom magazine, dersom de kommer i tide til festivalen!

large_20170619-canvas-needle-cases-1

 

Plystre

Vi er innmari glad for å ha Plystre som en av våre utstillere. De tar med seg garnet Plystre Varm, som er et mykt 2-tråds merinogarn med et stort bruksområde. Garnet gir myke, lette og delikate plagg, samtidig som at det er veldig slitesterkt. Garnet kan brukes til å strikke luftige gensere, varme baby- og barneklær og myke tilbehør som luer, tepper og sjal.

I tillegg til det tar de selvfølgelig med seg prosjektsekker, punger og bagger! Hurra

plystre2

 

Up-and-comer: Line Iversen

Vi har en ny og spennende utstiller klar til markedet! Line Iversen plantefarger garn, og i tillegg lager hun noe strikketilbehør

Line er bergenser bosatt i Hardanger, og farger noe på importerte fargeemner (indigo og krapp og cochenille), men ellers på planter hun sanker selv.

FullSizeR (4)

 

Nøstebarn

Om du venter barn, trenger klær, eller bare har lyst til å være kreativ; Nøstebarn er et naturlig sted å begynne!

Nøstebarn tilbyr tynt garn av fineste merinoull, tussah-silke og angorafiber som kun farges med miljøgodkjente fargestoffer. Ullen er ikke superwash-behandlet, ikke bleket, og den inneholder ikke møllgift eller annen kjemisk preparering. Du møter dem på markedet!

nøstebarnMånestråle bakfra

 

Trollkar

Trollkar er en butikk med base i Haugesund. Her kan du få kjøpt både strikke- og symaskiner, men på strikkefestivalen blir det mest garn! Trollkar tar med seg sitt eget Trollkar-garn, strikkepinner fra HiyaHiya og Fragaria sine håndlagde prosjektposer, – vester og utstyrsmapper. Vi gleder oss til å se dem på markedet i år!

cecilieogheming.png

 

God Som Ull

Vi har enda en ny ullete utstiller å presentere God som Ull er en nettbutikk med et bredt sortiment av ullgarn. Til markedet tar de med seg fem garntyper, som alle på sin måte er deres favoritter: Økologisk Sommeruld og Økologisk Hverdagsuld fra CaMaRose og Tukuwool sitt kortreiste Sock og Fingering. De har også med et par nøster av Romanian Merino og Heritage fra Moeke Yarns.

I tillegg til en del løse oppskrifter til CaMaRose garnet, Laine Magazine, Making No 1-5, Making Stories Woods og Breeze og et par andre oppskriftsbøker med, samt knapper og diverse fra Katrinkles.

gsu3

 

Viitre

Vi har gleden av å ønske Viitre velkommen tilbake til markedet! 🙌 Viitre er en Bergensbasert nettbutikk, som er glad i fine farger, og god kvalitet på garn og strikketilbehør. De har med seg masse fint garn fra Quince & Co, samt tilbehør fra Twig & Horn og Cocoknits.

IMG_2464

 

Ystabø Gull

Ull er gull! Det vet vel alle? Det hele startet med at Ruth Iris syntes det var trist samboeren nesten måtte betale for å bli kvitt ulla som ble klippet av sauene han hadde på gården, spesielt fordi den mørke ulla ikke er til bruk for noe.

ystabo

Når strikkebølgen slo til for fullt igjen ble hun mer bevisst på den fantastiske kvaliteten som er i den norske ulla, og at mesteparten blir sendt ut av landet. Slik ble Ystabø Gull til!

Arvesølv-serien har ull fra Norsk Pelssau som har en gråmelert sølvskimrende ull med en vakker glans. Ystabø Gull blander også inn litt ull fra sauerasen Norsk Kvit for å få mer spenst. Resultatet er et 2 tråds gråmelert garn som gir dype, fine farger. Vi gleder oss til å se, kjenne og lukte på dette gullet på markedet!

 

Strikkezilla Design

Crazy Yarn Lady eller Trøstenøster? ✌️ Strikkezilla design tar med alle de fine tingene fra strikkezilla.no til markedet. Totes, bøker, lykkestrikkepinner og håndlagde strikkeverktøy – nesten alt du trenger ✌️

Strikkezilla_produkter

 

Up-and-comer: Poppyfibres

Jannicke bak Poppyfibres håndfarger garn i sitt bittelille fargestudio på Askøy utenfor Bergen. Garnet er av god kvalitet og importeres fra England, og farges med naturlige ekstrakter og med lokale plantematerialer

poppyfibres3

Jannicke er opptatt av miljøet, og gjør det hun kan for å holde hele bedriften så miljøvennlig som mulig. Vi gleder oss til å besøke standen til Jannicke på strikkefestivalen!

 

Spøtegarn

Vi har flere lokale håndfargere på markedet vårt. Spøtegarn er med oss i år også! 🦄 De har med seg håndfarget garn i flere kvaliteter, julekalender, strikkesokker, strikkenett og strikkepinner. I tillegg har de med seg egne strikkeoppskrifter.

spøtegarn2

Up-and-comer: Treverkaren

Vi har stor glede av ønske Treverkaren velkommen til markedet vårt De selger nøstepinner, strikkepinneholdere/spøtcontrollar, håndteiner/støttesteiner, ullstaver, hespetre, nålehus med mer! Treverkaren drives av Terje Dalland. Se flere av produktene på Instagram: @treverkaren

thumbnail_IMG_6623

 

Up-and-comer: Knitography

Knitography er et opplærings og historiefortellende prosjekt. Fokus er spesielt på å presentere historie, geografi og tradisjonell strikkekunst og ull fra Trøndelags-regionen. Historiefortelleren Patricia er også designeren bak Selbuvott og Selbusokk blokkere som er håndlaget fra tre til ferdige blokkere på hennes lille gård.

IMG_1377

Patricia driver også med naturfarging av garn og benytter lokale planter, fjellvann og ren norsk ull.

 

Økogarn

Vi ønsker Økogarn velkommen tilbake til markedet! 💚 Økogarn er din nettbutikk for miljøvennlig kvalitetsgarn. Det er viktig at leverandørers produksjonsmetoder tar hensyn til natur, mennesker og dyr. Derfor forhandler de kun kvalitetsgarn som er økologisk, miljømerket, resirkulert eller fairtrade. I tillegg føres strikkepinner og heklenåler i bambus og bjørk, og andre relaterte produkter som er produsert på miljøvennlige, bærekraftige og etiske måter.

34582131_1906944522660158_2427918113048625152_n

Up-and-comer: Unni Strand

Vi ønsker Unni Strand velkommen som utstiller på markedet vårt! 💫 Hun designer og produserer miljøvennlige tekstiler i lin. På standen hennes kan du få kjøpt sy-kit til strikkebag, stoffbiter til søm, t-skjorter og strikkenett med mer.

Unni Strand sykit

 

Annas Angora

Annas Angora er Norges største oppdretter av angorakaniner 🐰 De tilbyr garn i flere ulike kvaliteter, både i 100% angora og angora blandet med andre fibre. Her kan du også finne godbiter med helt unikt, håndspunnet garn. All angora som brukes i garnet kommer fra deres egne kaniner.

annasangora_0-1.jpg

Up-and-comer: Norne Yarn

💜 Vi har gleden av å presentere Norne Yarn som utstiller! Norne Yarn er er et håndfarget i Oslo, drevet av Tuva Hoen. Tuva velger de lekreste garnbasene og gir dem semisolide farger som farges med syrefarger i en prosess kalt kjelefarging. Garnbasene er rene dyrefibre. Ullen kommer fra britiske Bluefaced Leicester-sauer og søramerikansk merino, silke, kidmohair, kasjmir og jak.

DSCF0481

Navnet Norne Yarn kommer fra nornene – norrøne skjebnegudinner som bestemmer menneskers skjebne. Alle fargene har navn fra norrøn mytologi og historie. Tuva fokuserer på å utvikle en kolleksjon med interessante historier og et sammenhengende, men bredt fargespekter. I nettbutikken kan man lese om historien bak hver farges navn. Nettside: www.etsy.com/shop/NorneYarn

 

 

Spørsmål?


Ta kontakt med oss på e-post: strikkefestival(a)muho.no eller telefon: 55 25 10 85.