Marked 2019

Her kommer informasjon om utstillere på Bergen Strikkefestival 2019. Disse blir lansert fortløpende.

Markedet er åpent lørdag fra kl. 12-19 og søndag fra kl. 11-16.

Inngang til markedet er inkludert i alle billetter. Dersom man kun ønsker å besøke markedet og kaféen vil det bli mulig å kjøpe billett ved inngangen til festivalen lørdag og søndag. Pris per dag er kr. 130,-


Spøtegarn er en liten familiedrevet nettbutikk med to søstre som farger garn og en mor som lager strikkeoppskrifter. De farger flere forskjellige garnkvaliteter og leter stadig etter nydelig fargekombinasjoner. Fargesortimentet varierer over tid etter inspirasjon og årstid.


Kreativ mormor er en liten, nystartet virksomhet som selger hjemmesydde produkter, arrangerer sytreff og -kurs, og driver en hjemmeside rettet mot håndarbeidsfolk. Hun syr på bestilling, er glad i å selge på markeder og har en nettbutikk.

Syeventyret startet med barneklær i økologisk bomull, og har fortsatt med strikkeposene hun tar med til Bergen Strikkefestival. Strikkeposene sys i grovt bomullslerret, lin eller canvas, og fôres med fast bomull. De er i to størrelser, der den største har plass til store prosjekter. Prosjektposene pyntes med fargerike bomullsstoffer, og lukkes med løpegang og snor. Ingen poser blir helt like, og favorittstoffene er fra Liberty of London og Marimekko. Hun tar også med noen varianter av «redesignede» poser, der stoffene har vært brukt til andre ting før.


Norne Yarn er luksusgarn håndfarget i Oslo. De velger de lekreste garnbasene og gir dem semisolide farger. Garnet farges med syrefarger i en prosess kalt kjelefarging. Garnbasene er rene dyrefibre – litt annet enn de vanligste norske garntypene. Norne Yarn bruker ull fra britiske Bluefaced Leicester-sauer og søramerikansk merino, silke, kidmohair, kasjmir og jak.

Alle fargene har navn fra norrøn mytologi og historie. Norne Yarn fokuserer på å utvikle en kolleksjon med interessante historier og et sammenhengende, men bredt fargespekter.


Ullnerden Iren aka Flokeriet farger garn med ugress og liker skikkelig ull. Hun er den lykkelige eier av en uviss mengde strikkepinner, to strikkemaskiner, en rokk og fire håndteiner, samt mange kilo garn og ubehandlet ull. Kanskje er hun mest kjent for det håndfargede garnet sitt, der ingen bunter er like, men hun stiller også med ferdige strikkeplagg til den kalde vinteren.

2018-09-02 12.21.34

Anne, aka Annes Muscari, bruker uforholdsmessig mye tid på strikking og er hardt angrepet av omgangssyken; bare én runde til… Hun elsker alt som tilfører litt bling til strikketøyet og er nok derfor mest kjent for maskemarkører i ulike farger, fasonger og størrelser. Da hun ikke er en monogram strikker, har hun et stort behov for strikkevesker til alle prosjektene. Hun har derfor også med seg ulike typer av sorten, med glidelås eller snor, med og uten lommer. Nytt av året er enkle radtellere.

pic20190113141512_resized_20190126_120255013

Yndestrikk har med seg oppskrifter i papirformat, og flere nye oppskrifter til markeded. De skal også lansere et babystrikk-hefte i anledning strikkefestivalen, samt prosjektposer i fine farger og mønstre!

_DSC8498

Lundegård Alpakka selger garn i 100 % alpakka som er helnorsk, kortreist og fra lykkelige dyr i Tysvær. De har også med oppskrifter og strikkepakker med garnet.

Britt Vangsnes og har siden 2013 drevet med oppdrett av alpakka i Tysvær, og har 60–70 dyr på gården. På gården driver hun aktivt avlsarbeid for å utvikle fiberen fra alpakkaene til å bli fine og myke. De fineste fellene spinnes til garn hos Telespinn, og snart også hos Norspinn. 

Lundegård alpakka3

Etter flere år med tanker og ønsker om å prøve å farge garn, så startet Majastrikk med det i fjor. Det gav mersmak, og Majastrikk håndfarget garn ble til i september. Mange kilo garn har blitt farget siden, og sammen med en venninne har hun også designet og produsert ulike strikkeverktøy.

På Bergen Strikkefestival tar hun med seg massevis av deilig garn, maskemarkører og alt i ett-linjalen. Kanskje også noe annet spennende strikkeverktøy.


På strikkefestivalen presenterer Treverkaren blant annet tradisjonsrike, velprøvde tekstile verktøy i eigen form slik som:
• Håndtein
• Krysstein
• Støttetein
• Strikkepinneholder
• Nøstepinne
• Hespetre
• Nøstekrok
• Det kan og dukke opp ting du aldri har sett før!


Rent Oppspinn selger håndspunnet garn av norsk ull blandet med luksusfibrer som silke, yak, merino, mohair, og plantefiber, samt tuller (rolags) til spinning. Dette viser frem potensialet i norsk ull – både som luksusprodukt og som et godt, mer miljøvennlig alternativ til for eksempel langreist merino-garn.

Rent Oppspinn eksperimenterer med farge- og fiberblandinger, og lager unike, eksklusive hesper.


Økogarn er din nettbutikk for miljøvennlig kvalitetsgarn! Økogarn har fokus på at leverandørenes produksjonsmetoder tar hensyn til natur, mennesker og dyr, og forhandler kun kvalitetsgarn som er økologisk, miljømerket, resirkulert eller fairtrade.

I tillegg fører Økogarn strikkepinner og heklenåler i bambus og bjørk, og andre relaterte produkter som er produsert på miljøvennlige, bærekraftige og etiske måter.Strikkezilla design drives av oppskriftssjefen Tina og lykkeansvarlig Veronika. Til vanlig drives strikkezilla.no fra Oslo, og de pakker mer enn gjerne kofferten for å være med på Bergen Strikkefestival!

Til markedet tar de med seg Lykkepinner – de beste og lekreste strikkepinnene, oppskriftshefter med smarte samlinger av lekre strikkeoppskrifter, strikkeverktøy så fine at de er lette å bruke, strikkenett i flere størrelser for å sortere prosjekter, garn og andre ting, samt annet stæsj som får plass. De tar enkelt og greit med seg alle de fine tingene til alle de fine folkene.Ystabø Gull. På den ytterste gården på Berge, Øystese inni Hardanger ligger en sauegård med blant annet norsk pelssau. Ullen fra sauene blir spunnet på Hillesvåg Ullvarefabrikk. Ullen som blir brukt er en blanding av norsk pelsull, norsk hvit og noe lammeull. Dette er for å få inn noe spenst og mykhet i den blanke pelsullen som blir litt lodden og mykere etter vask.

Inger og Ruth Iris er mor og datter som håndfarger alt garnet selv med syrefarger. De har i dag to serier med pelsullgarn; arvesølv og skifersølv.Fabel Knitwear designer strikkeoppskrifter med fokus på det tidløse, romantiske uttrykket av historiske snitt, hvor det feminine fremheves.


I 2019 lanserte også Fabel Knitwear håndfarget garn. Garnet er farget i eventyrlige, flatterende farger det er morsomt å strikke med, og ikke minst ha på seg.


Fabel Knitwear skal selge håndfarget garn, oppskrifter, og Limited Edition knapper.

Garnbedriften Knit Me kommer til Bergen Strikkefestival med sine garnkvaliteter, nyeste strikkedesign, modeller og garnpakker. Knit Me har satset på naturlige garnkvaliteter uten superwashbehandling i merino, alpakka og ull, og er kjent for garn av høy kvalitet som er fantastisk å strikke med.

Kvinnen bak bedriften, Trine Johnsen, ga også ut egen strikkebok tidligere i år, og tar med et utvalg bøker for salg.