Marked 2019

Her kommer informasjon om utstillere på Bergen Strikkefestival 2019. Disse blir lansert fortløpende.

Markedet er åpent lørdag fra kl. 12-19 og søndag fra kl. 11-16.

Inngang til markedet er inkludert i alle billetter. Dersom man kun ønsker å besøke markedet og kaféen vil det bli mulig å kjøpe billett ved inngangen til festivalen lørdag og søndag. Pris per dag er kr. 130,-A Knit Story er et lite strikkefirma som jobber for å spre strikkelyst, skaperglede og mestringsfølelse. Kvalitet, varige verdier, etisk handel og bærekraftig produksjon er firmaets grunnpilarer. De produserer garnet sitt i Peru, for der vet de at dyr, miljø, arbeidere og råmateriale får den beste behandlingen. A Knit Story tar med strikkepakker, garn og mønster på markedet, i tillegg til en visningskolleksjon man kan bestille fra.


Tekstilheksa og FrkMorgenfrisk
Kristin Noreng-Fjellheim og Tove Johansen er to sømglade damer fra Askøy og Sotra i sin beste alder. De stiller på markedet med strikkevesker, rundpinnemapper og strikkepinnemapper. I tillegg tar de med med nålebindingsnåler og tilbehør i nålebinding. Velkommen innom standen!


Rauma Garn er en del av Rauma Ullvarefabrikk, som ligger på Veblungsnes i Romsdalen. Her har de spunnet garn helt siden 1927. Rauma Garn er spesielt glade i den norske ulla, med
sin spenst og elastisitet. De spinner den som kardegarn, som
blir fantastisk lett og luftig. Elisabeth og Rita fra Rauma kommer for å selge garn og vise høstens nyheter. Stikk innom dem på markedet for å bli med i konkurransen om å designe din egen
genser!


Kunstnar Anneli Belsvik Aras har med seg silketrykk og linosnitt, bl.a. med motiv henta frå Norsk Trikotasjemuseum. Små opplag og hyggjelege prisar.


Charmis er en liten tokvinnes-bedrift som består av designer Stella Charming og designer in spe Synne Aarbø. Til markedet tar de med seg utvalgte garntyper, ren ull, kasjmir, alpakka og utstyr som de elsker.

Damenes store garnforelskelse er Charmis Rose-Alpakka: en blanding av skotsk alpakka og rosefiber, vidunderlig mykt, glansfullt og sterkt på samme tid. Ellers har Charmis med håndlagede håndteiner, strikkepinner fra Chiaogoo, håndlagede pjonekroker og nålebindingsnåler.


Strikkeline og Northernknitting  har med en inspirerende kombinasjon av ull, farger og mønstre på markedet. La deg friste av håndfarget luksusgarn og eventyrlige oppskrifter på strikkeklær til barn og voksen.

Her finner du myke garnskatter i merino, alpakka, mohair, silke og kashmir. Garnet blir farget med spetter og i semisolide farger i harmoniske kombinasjoner. De har også håndlagde maskemarkører og strikkede plagg man kan se og prøve på.


Pickles tar med boka «Strikk i dine farger» og et utvalg magiske farger som framhever dine øyne. I tillegg tar de med en liten folder der du kan kartlegge og planlegge en varig garderobe i farger du kler – denne får du om du kjøper garn eller bok.


Norwegian Spirit strikk & garn er en spesialforretning for fint garn, design og strikketilbehør i hjertet av Bergen. De leter alltid etter spennende mikroprodusenter fra inn- og utland, fordi norske strikkere fortjener et godt sortiment utover de tradisjonelle merkene i bransjen. Til festivalen har de med seg håndfarget Royal Alpakka – deres egen kolleksjon farget hos Garnsurr, garnet British Breeds, Alpaca Rose fra The Border Mill, Marie Wallin sine designbøker, samt plantefargede Kaliko prosjektvesker.


Sascha er ihuga tekstilnerd og arkeologistudent, og startet familiebedriften Vid Vestrfell Garn sammen med mannen sin, som lager hjemmesnekret strikkeutstyr, som nøstepinner og strikkeskåler. Vid Vestrfell Garn plantefarger ullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk og Leine Gård, og håndspinner ullgarn fra Gammalnorsk spælsau fra lokale vestlandske sauebønder. Til plantefarging brukes planter og vekster som sankes i skog og på fjell.


NB: AVLYST!
Strikking har vært en del av livet til Arnhild Skatvedt i over 40 år. Det var en ekstra god medisin da hun var borte fra arbeidslivet i mange år, og fortsatt er strikkingen en god medisin, slik det er for veldig mange andre strikkere. I 2013 begynte hun å jobbe som strikkedesigner og med egen nettbutikk. Til Bergen tar hun med seg garn og garnpakker i eget design fra Isager garn, Ito yarn, Garnsurr, Mias Suri og Amano Yarns, samt andre nyheter.


Camilla lager maskemarkører ved stuebordet og hygger seg med hobbyen som gir ro i alt stresset. Til Bergen tar hun med markører med ulike farger og fasonger, som passer ulike stiler og alle ferdighetsnivåer: både maskemarkører til ulike pinnestørrelser og fremgangsmarkører. Hun har også med oppskrifter til høststjerneserien.


NB: AVLYST! Garnsurr er et integreringsprosjekt i form av et lite fargeri langt oppi Numedal. Hos Garnsurr har voksne flyktningkvinner overtatt grytene! De har tatt tak i begrepet fargerikt fellesskap og realisert det gjennom et fantastisk fargerikt garn. Ut over å farge garn, strikker de, lærer norsk, og alt som har med butikkdrift å gjøre.
⠀⠀
Garnsurr tror på kreativt håndverk, på at fargerike masker kan knytte bånd mellom kvinner fra fjerne og nære strøk. Gjennom Garnsurr skal flyktningkvinner få realisere seg selv – både kreativt, språklig og jobbmessig. Garnsurr er et garn med mening!


Hillesvåg Ullvarefabrikk har laget kvalitetsprodukter av norsk ull i generasjoner, og produksjonen er av håndverksmessig høy kvalitet. Fabrikken er i dag drevet av fjerde generasjon Myhr og de over 100 år gamle maskinene er fremdeles i drift. Hillesvåg lager årlig en stor mengde strikkegarn av ull fra sauer som beiter ute store deler av året og norsk ull er svanemerket. Hele 80% av produksjonen på Hillesvåg Ullvarefabrikk er fremstilt av norsk ull og arbeidet utføres med stolthet og flid.

Til markedet tar de med seg Vilje og Sol som er spunnet av 100% mykeste norsk lamull. Vi byr også på pelsullgarn i Sølje, Tinde og Blåne. I tillegg tar vi med de tradisjonelle kardegarnskvalitetene Ask, Embla og flere.


Viitre.no er en liten familiedrevet nettbutikk, som holder hus i Bergen. Viitre elsker strikking, fine farger, kvalitetsgarn og fint strikketilbehør.

Med seg har de garn fra Quince & Co og strikketilbehør fra Twig & Horn og Cocoknits til markedsplassen!


Fjord Fibres er en bedrift drevet av Gilly Hagemann, som lager håndfarget garn i Bergen. På årets marked vil det bli et utvalg av garn som inneholder norsk ull og noen som inneholder Britisk ull som Blue faced Leicester, Corriedale og Falkland Merino garn. Alle garnkvalitetene er ikke-superwash behandlet, som gjør at ullen beholder sine gode egenskaper.

Sortimentet tilbyr hesper av håndfarget sokkegarn (80%ull / 20% polyester), håndfarget enkelt og dobbelt strikket sock blanks (Sokkeflak), håndfarget 100% ull garn, maskemarkører, Soak ullvaskemiddel og håndlagde strikkeposer som er laget av Norsk stoff og Chiagoo strikkepinner.Spøtegarn er en liten familiedrevet nettbutikk med to søstre som farger garn og en mor som lager strikkeoppskrifter. De farger flere forskjellige garnkvaliteter og leter stadig etter nydelig fargekombinasjoner. Fargesortimentet varierer over tid etter inspirasjon og årstid.


Kreativ mormor er en liten, nystartet virksomhet som selger hjemmesydde produkter, arrangerer sytreff og -kurs, og driver en hjemmeside rettet mot håndarbeidsfolk. Hun syr på bestilling, er glad i å selge på markeder og har en nettbutikk.

Syeventyret startet med barneklær i økologisk bomull, og har fortsatt med strikkeposene hun tar med til Bergen Strikkefestival. Strikkeposene sys i grovt bomullslerret, lin eller canvas, og fôres med fast bomull. De er i to størrelser, der den største har plass til store prosjekter. Prosjektposene pyntes med fargerike bomullsstoffer, og lukkes med løpegang og snor. Ingen poser blir helt like, og favorittstoffene er fra Liberty of London og Marimekko. Hun tar også med noen varianter av «redesignede» poser, der stoffene har vært brukt til andre ting før.


Norne Yarn er luksusgarn håndfarget i Oslo. De velger de lekreste garnbasene og gir dem semisolide farger. Garnet farges med syrefarger i en prosess kalt kjelefarging. Garnbasene er rene dyrefibre – litt annet enn de vanligste norske garntypene. Norne Yarn bruker ull fra britiske Bluefaced Leicester-sauer og søramerikansk merino, silke, kidmohair, kasjmir og jak.

Alle fargene har navn fra norrøn mytologi og historie. Norne Yarn fokuserer på å utvikle en kolleksjon med interessante historier og et sammenhengende, men bredt fargespekter.


Ullnerden Iren aka Flokeriet farger garn med ugress og liker skikkelig ull. Hun er den lykkelige eier av en uviss mengde strikkepinner, to strikkemaskiner, en rokk og fire håndteiner, samt mange kilo garn og ubehandlet ull. Kanskje er hun mest kjent for det håndfargede garnet sitt, der ingen bunter er like, men hun stiller også med ferdige strikkeplagg til den kalde vinteren.

2018-09-02 12.21.34

Anne, aka Annes Muscari, bruker uforholdsmessig mye tid på strikking og er hardt angrepet av omgangssyken; bare én runde til… Hun elsker alt som tilfører litt bling til strikketøyet og er nok derfor mest kjent for maskemarkører i ulike farger, fasonger og størrelser. Da hun ikke er en monogram strikker, har hun et stort behov for strikkevesker til alle prosjektene. Hun har derfor også med seg ulike typer av sorten, med glidelås eller snor, med og uten lommer. Nytt av året er enkle radtellere.

pic20190113141512_resized_20190126_120255013

Yndestrikk har med seg oppskrifter i papirformat, og flere nye oppskrifter til markeded. De skal også lansere et babystrikk-hefte i anledning strikkefestivalen, samt prosjektposer i fine farger og mønstre!

_DSC8498

Lundegård Alpakka selger garn i 100 % alpakka som er helnorsk, kortreist og fra lykkelige dyr i Tysvær. De har også med oppskrifter og strikkepakker med garnet.

Britt Vangsnes og har siden 2013 drevet med oppdrett av alpakka i Tysvær, og har 60–70 dyr på gården. På gården driver hun aktivt avlsarbeid for å utvikle fiberen fra alpakkaene til å bli fine og myke. De fineste fellene spinnes til garn hos Telespinn, og snart også hos Norspinn. 

Lundegård alpakka3

Etter flere år med tanker og ønsker om å prøve å farge garn, så startet Majastrikk med det i fjor. Det gav mersmak, og Majastrikk håndfarget garn ble til i september. Mange kilo garn har blitt farget siden, og sammen med en venninne har hun også designet og produsert ulike strikkeverktøy.

På Bergen Strikkefestival tar hun med seg massevis av deilig garn, maskemarkører og alt i ett-linjalen. Kanskje også noe annet spennende strikkeverktøy.


På strikkefestivalen presenterer Treverkaren blant annet tradisjonsrike, velprøvde tekstile verktøy i eigen form slik som:
• Håndtein
• Krysstein
• Støttetein
• Strikkepinneholder
• Nøstepinne
• Hespetre
• Nøstekrok
• Det kan og dukke opp ting du aldri har sett før!


Rent Oppspinn selger håndspunnet garn av norsk ull blandet med luksusfibrer som silke, yak, merino, mohair, og plantefiber, samt tuller (rolags) til spinning. Dette viser frem potensialet i norsk ull – både som luksusprodukt og som et godt, mer miljøvennlig alternativ til for eksempel langreist merino-garn.

Rent Oppspinn eksperimenterer med farge- og fiberblandinger, og lager unike, eksklusive hesper.


Økogarn er din nettbutikk for miljøvennlig kvalitetsgarn! Økogarn har fokus på at leverandørenes produksjonsmetoder tar hensyn til natur, mennesker og dyr, og forhandler kun kvalitetsgarn som er økologisk, miljømerket, resirkulert eller fairtrade.

I tillegg fører Økogarn strikkepinner og heklenåler i bambus og bjørk, og andre relaterte produkter som er produsert på miljøvennlige, bærekraftige og etiske måter.Strikkezilla design drives av oppskriftssjefen Tina og lykkeansvarlig Veronika. Til vanlig drives strikkezilla.no fra Oslo, og de pakker mer enn gjerne kofferten for å være med på Bergen Strikkefestival!

Til markedet tar de med seg Lykkepinner – de beste og lekreste strikkepinnene, oppskriftshefter med smarte samlinger av lekre strikkeoppskrifter, strikkeverktøy så fine at de er lette å bruke, strikkenett i flere størrelser for å sortere prosjekter, garn og andre ting, samt annet stæsj som får plass. De tar enkelt og greit med seg alle de fine tingene til alle de fine folkene.Ystabø Gull. På den ytterste gården på Berge, Øystese inni Hardanger ligger en sauegård med blant annet norsk pelssau. Ullen fra sauene blir spunnet på Hillesvåg Ullvarefabrikk. Ullen som blir brukt er en blanding av norsk pelsull, norsk hvit og noe lammeull. Dette er for å få inn noe spenst og mykhet i den blanke pelsullen som blir litt lodden og mykere etter vask.

Inger og Ruth Iris er mor og datter som håndfarger alt garnet selv med syrefarger. De har i dag to serier med pelsullgarn; arvesølv og skifersølv.Fabel Knitwear designer strikkeoppskrifter med fokus på det tidløse, romantiske uttrykket av historiske snitt, hvor det feminine fremheves.


I 2019 lanserte også Fabel Knitwear håndfarget garn. Garnet er farget i eventyrlige, flatterende farger det er morsomt å strikke med, og ikke minst ha på seg.


Fabel Knitwear skal selge håndfarget garn, oppskrifter, og Limited Edition knapper.

Garnbedriften Knit Me kommer til Bergen Strikkefestival med sine garnkvaliteter, nyeste strikkedesign, modeller og garnpakker. Knit Me har satset på naturlige garnkvaliteter uten superwashbehandling i merino, alpakka og ull, og er kjent for garn av høy kvalitet som er fantastisk å strikke med.

Kvinnen bak bedriften, Trine Johnsen, ga også ut egen strikkebok tidligere i år, og tar med et utvalg bøker for salg.