Kursoversikt

Kjøp billetter fra 3. september kl. 10:00


UTSOLGT: Foto & sosiale media

Tonje Hodne
Lørdag & søndag kl. 10.15-12.15 på Strikkeloftet

Pris: 800,-

Om kurset

NB! Kurset er todelt – med første del på lørdag og andre del på søndag.

På kurset inviterer Tonje til en inspirerende og oppbyggende samtale om foto og fellesskap knyttet direkte til strikking og Instagram. Hvordan kan du bruke Instagram som en oppbyggende plattform for deg selv eller andre?

Uavhengig om du bruker Instagram som hobby, eller til å bygge en merkevare, ønsker Tonje å bidra til ny kunnskap og inspirasjon, og samtidig formidle og løfte opp at det du er og gjør allerede er mer enn godt nok. I tillegg håper Tonje at du får med noen smarte triks og nyttige fototips på veien.

Kurset er todelt og består av en teoretisk- og samtalebasert del, etterfulgt av en praktisk del hvor vi får bruke lokalene til å øve på fotografering av strikk. 

Billetter

Billetter til kurs kommer for salg i august.


AVLYST: Stoppe, bøte, skjøte

Louisa Bond
Lørdag & søndag kl. 10.15-13.15 i Karderiet

Kurset er dessverre avlyst. Vi håper å kunne sette opp et lignende kurs, men detaljene er dessverre ikke på plass enda.

Pris: 700,-

Om kurset

NB! Velg mellom lørdag eller søndag. Samme kurs går begge dager.

På kurset lærer du hvordan du tar vare på dine favorittplagg med inspirasjon og konkrete tips til reparasjon av strikkeplagg. Vi går gjennom ulike teknikker som klassisk vev-stopping, maskesting og hvordan du kan skjøte på nye deler. Vi snakker om når de ulike teknikkene egner seg best, materialer og utstyr. Du får mulighet til å prøve ut teknikkene underveis.

Har du et tynnslitt eller hullete strikkeplagg du vil reparere? Ta det med, og du får hjelp til å komme i gang! Materialer og utstyr vil være tilgjengelig for bruk på kurset, men ta gjerne med eget garn til reparasjonen din. Dersom du har, kan du også ta med stoppenåler, stoppesopp, brodering, strikkepinner og en saks. Bli inspirert og gi strikkeplaggene dine nytt liv!

Billetter

Kurset er dessverre avlyst.


UTSOLGT: Strikkefasthet – din nye venn

Tina Hauglund
Lørdag kl. 10.15-12.15 i Karderiet

Pris: 600,-

Om kurset

Din strikkefasthet, min strikkefasthet, oppskriftens strikkefasthet og garnets strikkefasthet – det er jo ikke rart man går i surr.


For hva er det egentlig? Og hvorfor er det så viktig?


Tina, også kjent som Strikkezilla, tar deg med på en workshop i strikkefasthet hvor vi sammen lærer å forstå konseptet, hvordan du kan få den til å jobbe på lag med deg, tips og triks til å strikke prøvelapper, å slippe prøvelapper og strikkefasthetsrettelser underveis.


Ta med penn, spørsmål og pågangsmot, og si hei til din nye venn strikkefasthet.

Billetter

Billetter kommer for salg i august.

UTSOLGT: Vev-strikk

Inga Semmingsen
Lørdag kl. 14.15-17.15 på Kveldheim

Pris: 700,-

Om kurset

Inga holder kurs i vev-strikk, også kjent som løftestrikk. For mange er løftede masker noe man bruker i kantmasker. Men den enkle strikketeknikken har så mye mer. Fra flerfarget mosaikk til ensfargede strukturer. Inga vil gi en innføring i løftemaskenes mange muligheter. Løftestrikk skaper nydelige strukturer som er veldig enkle og veldig effektfulle.

Det er all grunn til å glede seg til et inspirerende kurs med Norges nye designerspire!

Ta med: Litt tykkere garn (DK-Worsted) i minst to kontrastfarger og passende pinner for å strikke frem og tilbake.

Billetter

Billetter til kurs kommer for salg i august.


UTSOLGT: Offpist-strikking

Marte Nilssen
Lørdag kl. 14.15-17.15 på Strikkeloftet

Pris: 700,-

Om kurset

Marte holder kurs for de som ønsker å ta turen utenfor oppskriften. En av fordelene med å produsere ett plagg selv, er at du kan lage det akkurat slik du vil ha det. Dette er et sikkerhetskurs i trygg ferdsel utenfor oppskriften. Kurset tar for seg strikkeforståelse og enkle teknikker en kan bruke for å gi andre uttrykk til sine strikkeplagg.

Formålet med kurset er at deltakerne i etterkant føler seg trygg på å tenke selv og å tilpasse plagg etter eget ønske. Kanskje får du også lyst til å designe egne plagg etter kurset?

Deltakerene får med et hefte med oppskrift.

Ta med ett nøste du har lyst å strikke lue/pannebånd av, og pinner som passer til. Tykkelse og pinnestørrelse er ikke viktig.

Billetter

Billetter kommer for salg i august.

Design ditt favorittplagg

Siv Støldal og Tor Erik Bøe
Lørdag kl. 14.15-17.15 i Karderiet

Pris: 700,-

Om kurset

På kurset vil du lære å komponere nye mønster og farger på et valgfritt plagg ved hjelp av ull og nålefilting. Nålefilting er en enkel teknikk der nålen drar ullen gjennom tekstilen. Ta med et ullplagg som du ønsker å gi nytt liv. Det kan vere en ullgenser, ullvotter, labber, lue eller lignende.

Siv og Tor Erik har samarbeidet tidligere, blant annet i prosjektet Deep Down Bellow, vist på Samtidskunstbiennalen Momentum, hvor tauverk ble utforsket. Nå dukker de ned i Nålefiltens univers.

Passer for alle fra 10 år og oppover!

Billetter

Billetter kommer for salg i august.


UTSOLGT: Spinnekurs med støttetein

Kristi Nilsen
Søndag kl. 10.15-16.45 i Karderiet

Pris: 1300,-

Om kurset

På kurset lærer du å spinne med støttetein som er kreativt og avslappende. En støttetein er annerledes enn en hengende håndtein fordi teinen hviler i en spinnebolle når du spinner. Vekten av tein og garn fordeles dermed til underlaget og ikke til selve tråden. Støttetein er spesielt godt egnet til tynne garnkvaliteter, men du bestemmer selv hvor tykt garnet skal bli. 

Du lærer om spinneteknikker, fibervalg og støtteteintyper. Du kan beholde garnet ditt som entrådet – eller tvinne to tråder sammen til et balansert garn. Ta gjerne med to tomme dorullkjerner til tvinneprosessen på kurset. Kurset passer for nybegynnere og for mer erfarne spinnere.  

Materialpakke (verdi 600,-) er inkludert og inneholder:

  • Spinnebolle i kirsebær endeved
  • Handtein i eik med pose av bomull
  • Keramisk spinnehjul
  • Ullpakke med blandet fiber
Billetter

Billetter kommer for salg i august.

AVLYST: Modern Adventorous Knitting

Anna Sofia Vintersol
Søndag kl. 14.15-17.15 på Strikkeloftet

Pris: 700,-

Om kurset

Kurset er dessverre avlyst.

NB! Dette kurset er på engelsk. This class will be given in English.

Modern Adventourus Knitting with a focus on figures and motifs using stranded colorwork.


With a focus on colorwork techniques – Anna Sofias best tips when working on colorwork – Talking about color choices matching your motifs and themes as well as pointing out the different construction methods when using the colorwork.

Bring a 4,5 60 cm circular needle as well as 3 skeins of Lett Lopi (in different colors each).

Billetter

Billetter kommer for salg i august.


UTSOLGT: Lek med farger

Gillian Hagemann

Søndag kl. 14.15-17.45 på Kveldheim

Pris: 1200,-

Om kurset

Kom å lær morsomme og enkle teknikker med Gillian fra Fjord Fibres. Du kan bruke kreativiteten din ved å farge det perfekte garnet til alle dine strikke- og hekleprosjekter.

Vi bruker matfarger fordi det er helt trygt å bruke hjemme, krever ikke noe spesielt utstyr og er en morsom, sikker aktivitet å gjøre med barn eller barnebarn. Med disse garnene kan du begynner å strikke/hekle med en gang så snart at de er tørt!

Alle materialer er inkludert i billettprisen.

Billetter

Billetter kommer for salg i august.