Kurs- og foredragsholdere

Ingvild Grane

Ingvild Grane (f. 1982) har har i mange år delt fargerik strikkeglede på Instakontoen @Skaperrom. Hun lager egne strikkeoppskrifter, og brenner for å dele gode tips til hvordan man gjennom små grep som fargevalg, bruk av restegarn osv kan gjøre alle strikkeplagg unike. 

Høsten 2021 er hun aktuell med sin første strikkebok, Strikk med Ingvild frå @Skaperrom, som er full av enkle og fargerike strikkeoppskrifter til både baby, barn og dame.

Ingvild kommer til Bergen Strikkefestival med foredraget «Restegarn – gullet i skuffa!», som er laget spesielt for oss!

Tonje Hodne

Mitt navn er Tonje Hodne. Jeg kommer fra Klepp i Rogaland, og er bosatt i Oslo. Gjennom Strikkekaffe jobber jeg fulltid som strikkedesigner, og har en bakgrunn innen foto og mediedesign. Min kjærlighet og interesse for kreativitet har vært en stor del av meg fra barndommen, og fra ungdomsårene har det vært spennende å utforske og knytte det analoge håndarbeidet opp mot foto, digitale verktøy og nye medier.

Jeg opplever at sosiale medier gir gode muligheter til å bygge nettverk og personlige vennskap, med bakgrunn i felles interesser og strikking som knutepunkt. Strikking skaper rom for alle, og det er et fantastisk utgangspunkt, syns jeg.

Inga Semmingsen

Inga Semmingsen (f. 1984) er halvt ukrainsk og oppvokst i Oslo. Hun er utdannet journalist og jobbet som kulturjournalist før hun byttet beite og begynte i forlagsbransjen. Først som redaktør og nå er hun agent.

Inga har strikket hele livet og høsten 2019 begynte hun selv å lage strikkemønster under navnet @vippetavpinnene på Instagram. Mønstrene hennes ble godt tatt imot og er strikket av strikkere over hele verden. Når hun ikke strikker, liker hun å lese, spinne, sykle og gå tur i nærmiljøet på Grünerløkka i Oslo hvor hun bor med mann og to barn.

Anne Bårdsgård

Anne Bårdsgård er oppvokst i Selbu og har alltid hatt et nært forhold til Selbu og til selbustrikking. I 2016 ga hun ut boka Selbuvotter og i 2020 boka Selbumønster, som viser mangfoldet i den lokale strikketradisjonen. På midten av 1900-tallet var Selbu Husflid en hjørnesteinsbedrift som organiserte en enorm hjemmeindustri, basert på bygdas egen ullproduksjon. Det ble produsert en kolossal mengde strikkeplagg og mønstre, Husfliden eksporterte på det meste nitti tonn strikkevarer årlig.

Bøkene presenterer registrerte mønstre brukt på plagg som har blitt produsert i Selbu eller solgt under merkenavnet Selbustrikk. 

Laila Yvonne Henriksen

Anna-Sofia Vintersol

Kristi Nilsen

Kristi Nilsen er utdannet formingslærer og spinner like gjerne på tein som på rokk. Ved siden av sin spinnepraksis gjennom flere tiår, har hun vært kursdeltaker på Shetland og i Sverige, og hun har selv vært lærer på flere spinnekurs.

Hun har utforsket de fleste spinneredskaper, teknikker og fibertyper som finnes, men fryder seg likevel alltid ved ny kunnskap. Se hennes IGkonto @nilsenkristi for spinnebilder.

Louisa Bond

Louisa Bond jobber for Norges Husflidslag, har startet podkasten Tråd sammen med Tone Sjåstad, og står bak bloggen wornvalues.com. Hun ser på reparasjon som en kreativ utfordring, en meditativ handling og en stille revolusjon mot en klesindustri på villspor.

Instagram: @wornvalues / @traad_podkast

Ingvild Svorkmo Espelien

Marte Nilssen

Sascha Camilla Gade

Bjørg Minnesjord Solheim

Sylvi Sørensen

Siv Støldal

Eline Medbøe

Gillian Hagemann