Om kurs- & foredragsholdere, & podcastere.


Tonje Hodne

Kurs: «Foto & sosiale media».

Mitt navn er Tonje Hodne. Jeg kommer fra Klepp i Rogaland, og er bosatt i Oslo. Gjennom Strikkekaffe jobber jeg fulltid som strikkedesigner, og har en bakgrunn innen foto og mediedesign. Min kjærlighet og interesse for kreativitet har vært en stor del av meg fra barndommen, og fra ungdomsårene har det vært spennende å utforske og knytte det analoge håndarbeidet opp mot foto, digitale verktøy og nye medier.

Jeg opplever at sosiale medier gir gode muligheter til å bygge nettverk og personlige vennskap, med bakgrunn i felles interesser og strikking som knutepunkt. Strikking skaper rom for alle, og det er et fantastisk utgangspunkt, syns jeg. 

Gjør som Tonje og bli med på Bergen Strikkefestival!

Nettsted: https://strikkekaffe.com/oppskrifter-patterns
Instagram: https://www.instagram.com/strikkekaffe/
Facebook: https://www.facebook.com/strikkekaffe

Louisa Bond

Kurs: «Reparasjon av strikkeplagg».

Louisa Bond jobber for Norges Husflidslag, har startet podkasten Tråd sammen med Tone Sjåstad, og står bak bloggen wornvalues.com. Hun ser på reparasjon som en kreativ utfordring, en meditativ handling og en stille revolusjon mot en klesindustri på villspor.  

Nettsted: https://www.traadpodkast.com/
Instagram: https://www.instagram.com/wornvalues/

Anna-Sofia Vintersol

Foredrag: Anna-Sofia Vintersol?

Mer informasjon kommer snart!

Nettsted: https://www.annasofiavintersol.com/
Instagram: https://www.instagram.com/loparefur/
Facebook: https://www.facebook.com/loparefur

Sjølingstad Uldvarefabrik

Foredrag: «Sjølingstad Uldvarefabrikk».

Sjølingstad Uldvarefabrik ble grunnlagt i 1894. Rundt fabrikken vokste det raskt opp et lite tettsted med arbeiderboliger, skole, butikk og poståpneri. Fabrikken var viden kjent for sine gode varer, som slitesterke bekledningsstoffer, tepper og garn. Ordinær drift fortsatte fram til 1984.

Nettsted: https://www.vestagdermuseet.no/sjolingstad/
Instagram: https://www.instagram.com/sjolingstaduldvarefabrik/
Facebook: https://www.facebook.com/museumsfabrikken

Marte Nilssen

Kurs: «Offpist-strikking».

Marte er en strikkedesigner og uredd stuntstrikker fra Tromsø, som er bosatt i Fredrikstad. Hun har designet under navnet mani_knits siden 2017 og designer plagg til liten og stor. Hun samarbeider også med små gründere og produsenter som fokuserer på kortreist garn fra lykkelige sauer – laget av lykkelige folk.

Marte er kjent for nydelige design som blant annet «Bellecardigan», «Oslobluse», «Pantopp», samt «sokkeklubben» og festivalgenseren for Bergenstrikkefestival i 2019 «Bergenseren» som du ser Marte har på seg på bildet. 

Nettsted: https://www.ravelry.com/designers/marte-nilssen
Instagram: https://www.instagram.com/mani_knits/
Facebook: https://www.facebook.com/MANIKNITS

Inga Semmingsen

Kurs: «Vev-strikk».
Foredrag: «Bokprat».

Inga er en av forfatterne bak den nye boka ‘Unik Strikk med farger og struktur’ som kommer ut i høst! Hun skal holde foredrag,vise fram modeller og forteller om hvordan hun og Sigrid Marie Blom jobbet fram 8 kolleksjoner med strikk med farger og struktur.

Inga forteller om inspirasjon, teknikker og hvordan hun jobber med å blande farger og struktur på spennende måter, inspirert av svunne tiår. ⠀

Nettsted: https://www.ravelry.com/designers/inga-semmingsen
Instagram: https://www.instagram.com/vippetavpinnene/

Anne Bårdsgård

Foredrag: «Anne Bårdsgård?».

Mer informasjon kommer snart!

Nettsted: https://annebaardsgaard.no/
Instagram: https://www.instagram.com/annebaardsgaard/
Facebook: https://www.facebook.com/Selbuvotter-Anne-B%C3%A5rdsg%C3%A5rd-1611852182430804

Siv Støldal & Else Karin Bysse Tysheim

Kurs: «Eksperimentell ull-workshop».

Mer informasjon kommer snart!

Nettsted: http://sivstoldal.com/
Instagram: https://www.instagram.com/sivstoldal/

Strikkeklikken

Podcast: «Live podcast med Strikkeklikken»

Silje Heggren er billedkunstner og kunsthistoriker. Birthe Skotheim er kles-entusiast og kommunikasjonssjef. Vi er glade og pratsomme strikkeamatører som elsker å strikke, og vi elsker å snakke om strikking.

Kom og bli med i vår digitale strikkeklubb!

Nettsted: https://www.ravelry.com/designers/inga-semmingsen
Instagram: https://www.instagram.com/vippetavpinnene/
Facebook: https://www.facebook.com/strikkeklikken

Kristi Nilsen

Kurs: «Spinnekurs med støttetein».

Kristi Nilsen er utdannet formingslærer og spinner like gjerne på tein som på rokk. Ved siden av sin spinnepraksis gjennom flere tiår, har hun vært kursdeltaker på Shetland og i Sverige, og hun har selv vært lærer på flere spinnekurs. Hun har utforsket de fleste spinneredskaper, teknikker og fibertyper som finnes, men fryder seg likevel alltid ved ny kunnskap. 

Instagram: https://www.instagram.com/nilsenkristi/

Trine Fløtre

Kurs: «Flettestrikk med Fløtre».

Mer informasjon kommer snart!

Nettsted: https://www.floetre.no/
Instagram: https://www.instagram.com/floetre/
Facebook: https://www.facebook.com/byfloetre

Laila Henriksen

Foredrag: «Værbitt setter farge på tilværelsen».

Værbitt er garnbutikk og -fargeri på idylliske Lilleborg torg i Oslo. Vår målsetning er å tilby kortreist garn i værbitt-farger, og andre produkter kun av beste kvalitet. Med dette ønsker vi å gjøre det lett å velge etisk produserte og mer miljøvennlige varer som får hjertet til å synge.

Laila Henriksen er kvinnen bak Værbitt garn. Hun startet fargeriet i 2017 med ønske om å gjøre den glødende interessen for norsk garn til levebrød. Værbitt er både fysisk butikk og nettbutikk, i tillegg til å være leverandør av håndfarget garn til flere garnbutikker fra Skien i sør til Tromsø i nord. Håndfarget, norsk garn er altså ganske hot!

Nettsted: https://varbitt.no/password
Instagram: https://www.instagram.com/varbitt/
Facebook: https://www.facebook.com/varbitt

Ingvild Svorkmo Espelien

Foredrag: «Bærekraft og garnproduksjon i Selbu spinneri».

Ingvild er utdannet biolog, og har vært håndspinner hele livet. Hun startet Selbu spinneri sammen med Frida Tove Meland i 2010. Spinneriet har som målsetting å bidra til å ta vare på de norske sauerasene ved å bruke den fantastiske ressursen som ullen deres er. Ingvild har jobbet som lærer og prosjektleder på naturbruksskoler i mange år, og i dag deltar Selbu spinneri i mange internasjonale prosjekt som dreier seg om å ta vare på ull fra tradisjonelle saueraser.

På spinneriet er Ingvilds oppgaver i dag først og fremst knyttet til kurs, foredrag og undervisning av studenter/grupper av besøkende. Bedriften har syv ansatte, og flere ulønnede, frivillige medarbeidere.

Nettsted: https://selbuspinneri.no/nb
Instagram: https://www.instagram.com/selbuspinneri/
Facebook: https://www.facebook.com/selbuspinneri

Bjørg Minnesjord Solheim

Foredrag: «Telespinn?».

Mer informasjon kommer snart!

Nettsted: https://www.telespinn.no/
Instagram: https://www.instagram.com/telespinn/
Facebook: https://www.facebook.com/telespinn

Sascha Camilla Gade

Foredrag: «Plantefarging i et kulturhistorisk perspektiv».

Sascha er utdannet arkeolog, og ble frelst i ull og plantefarging på arkeologistudiene hos Universitetet i Bergen. Hun startet Vaid Plantefargeri 2019 som drives sammen med mannen hennes. Deres målsetting er å bidra til å ivareta planter og lokalmiljø ved å dyrke egne fargeplanter i tillegg til å samle ville vekster i naturen ved å tillære seg bred kunnskap om ulike lokale planter, og på en slik måte kontrollere hele prosessen. De bruker kun norsk ull i sin produksjon av plantefarget garn og har et større spekter av farger enn de fleste tradisjonelle plantefargere.

Sascha jobber også som omviser og prosjektmedarbeider hos Tekstilindustrimuseet som er hjemmet for Bergen Strikkefestival, og er kursholder på «Sommerskole med godt håndlag» for barn- og ungdom i regi av Bergen Kommune.

Nettsted: https://www.vaid.no/
Instagram: https://www.instagram.com/vaid.plantefargeri/
Facebook: https://www.facebook.com/search/top?q=vaid%20plantefargeri

Gillian Hagemann

Kurs: «Lek med farger».

Gillians garnreise startet da hun som barn lærte å strikke av sin mor. I voksen alder har hun bodd på en gård som produserte ull fra merinosauer og mohair fra angorageiter. Lidenskapen for ull og strikking tok hun med seg til Bergen hvor hun driver håndfargeriet Fjord Fibres.

Vi er veldig glade for å ha Gillian tilbake som kursholder. Hennes kurs i håndfarging i 2020 ble utsolgt på null-komma-svoosj! Vi gjentar derfor suksessen i år og ønsker henne velkommen tilbake som kursholder.

Nettsted: https://www.fjordfibres.com/
Instagram: https://www.instagram.com/fjordfibres/
Facebook: https://www.facebook.com/search/top?q=fjord%20fibres