Kurs og foredragsholdere 2019

Kjøp billetter her

Mange har sikkert fått med seg nyheten allerede – Birger Berge skal gi ut bok som kommer til høsten. Vi gleder oss og har ventet spent siden vi fikk nyheten. Det som startet med en Instagramkonto i 2016 vokste raskt og Birger har i dag mer en 30 000 følgere. Han har en forkjærlighet for tradisjonsrike mønstre, og begynte etter hvert å designe selv.

Strikkeoppskriftene hans har allerede blitt publisert i Bladet garn og i boken Ruter og lus. I boken Moderne tradisjonsstrikk kommer det oppskrifter på alt fra tradisjonelle men moderne kofter til småting som lampeføtter, sløyfer og belter. I foredraget vil Birger fortelle mer om boken og vise frem noen av modellene fra boken.


Thea Rytter er kvinnen bak den danske suksessen Vaskavulla Knit. Hun lager kreativ og morsomme strikkeoppskrifter til både barn og voksne.Julie Dubreux er en fransk strikkedesigner som har holdt kurs på mange av de største strikkefestivalene.

Hun elsker strikkefellesskapet og har stadige samarbeid med håndfargere fra hele verden. Hennes design har blitt publisert i Pom Pom Quarterly. Julie skal holde kurs i patentstrikk for nybegynnere og et kurs i å designe din egen drømmegenser ut i fra dine mål. Finn henne som @julieknitsinparis på Ravelry og Instagram.

Julie Dubreux is a French knitwear designer and knitting instructor. Her enthusiastic love for the knitting community translates into colourful collaborations with indie dyers from all around the world. Her designs have been published in Pom Pom Quarterly. Julie will teach two classes: gentle brioche and «mye dream sweater». Find her on Ravelry and Instagram as @julieknitsinparis


Ronja Cecilie Moås er litteraturviter og lidenskapelig opptatt av norsk ull, garn og tradisjonsstrikk med en moderne vri.

Hun lærte seg å spinne fordi hendene trengte en avveksling fra strikkingen, og det tok ikke lang tid før spinne-galskapen tok helt overhånd! Nå selger Ronja håndspunnet garn av norsk ull blandet med luksusfibre – myke, fargesprakende garnkvaliteter med sjel og sjarm som varmer og varer lenge. Du finner Ronja på Instagram som @rentoppspinn.

Ronja skal selvsagt holde kurs i å spinne på håndtein. Rekk opp en hånd(tein) dersom det er noe du har lyst til å lære deg!


Linda Marveng har en lang karriere som strikkedesigner bak seg. Hun elsker å designe feminine strikkeplagg, spesielt med fletter eller i hullstrikk.

Siden 1990-tallet har hun arbeidet som strikkedesigner, med stor suksess internasjonalt. Hun jobbet for Rowan Yarns som Design Consultant i London og utgav sin første, norske strikkebok i 2012. Linda designer, korrekturleser strikkepublikasjoner, oversetter mønstre og holder kurs.

Vi er veldig glad for å presentere Linda som kursholder til årets festival. Hun skal holde kurs i japanske mønstre og flettestrikk.


Tina Hauglund startet Strikkezilla design i 2015, etter suksess med blant annet Prinsessekjolen og Stjernebuksa. Siden da har hun designet over 100 oppskrifter, utgitt både enkeltvis og i bøker. Tina har en forkjærlighet for klær som passer til alle anledninger, praktiske plagg og snedige strikkekonstruksjoner som krever minimalt med montering

Med egne barn som hovedinspiratorer er hverdagen i fokus, og sammen med bestevenninnen Veronika Schjerverud driver hun Strikkezilla design på fulltid, med nettbutikk proppfull av strikkeoppskrifter, strikketips og fine ting!

Kjenner du noen som strever med å få til magic loop eller stadig bommer på strikkefastheten? Tina hjelper! Hun skal nemlig holde to kurs på festivalen, både i magic loop og strikkefasthet.


Lotte Holmboe, også kjent som Osloknitter, har strikket siden hun var barn, men ble gradvis mer og mer bitt av basillen i 20-årene, og siden 2010 har strikking vært hennes fremste lidenskap. Hun elsker å finne nye, spennende mønstre, leke med farger og tilpasse plagg så de blir perfekte for henne.

Er du interessert i moderne strikketrender? Følger du med på hva som skjer i den internasjonale strikkeverden? I så fall vil Lotte Holmboes foredrag være noe for deg. Lotte vil snakke om trender innen moderne strikk, spennende designere og vise frem noen av sine egne favoritter.

Hun vil også snakke om hvordan man kan bruke håndfarget garn til å skape vakre, unike plagg man vil ha glede av i mange år. Lotte er en erfaren oversetter av oppskrifter fra engelsk til norsk, og vil også holde et kurs i å strikke etter engelske oppskrifter. Du finner Lotte som @osloknitter på Instagram og Ravelry


Kirsti-Synnøve Suongir har samisk som sitt hjertespråk og ga i 2017 ut boken «Deanuleagi sámefáhcat – Samevotter fra Tanadalen», som er spekket med nydelige votteoppskrifter.

Kirsti-Synnøve Suongir

Med denne boken ønsker Kirsti-Synnøve å hedre alle de damene i Tanadalen som villig har delt sine vottemønster med henne og hjulpet til med å samle dem. Slik kan de bevares og bli tatt i bruk av nye strikkeglade generasjoner.

Denne boka er også med å spre den samiske kulturen til strikkere over hele landet. Boken er både på samisk og norsk. Slik kan man i tillegg bli kjent med det samiske språket.