Foredrag og podcastFestivalen kommer i en redusert utgave i 2020. Det er derfor færre foredrag og andre aktiviteter utover kurs.

Billetter i salg nå

VIKTIG OM BILLETTER:

Det er kun tilgang til festivalen med forhåndskjøpt billett. På grunn av plassbegrensning er kaféen og strikkesalongen forbeholdt kursdeltakere og de som har kjøpt billett til foredrag. Det blir ikke et fysisk marked, men digitalt. Les mer om det her.

Det finnes fire ulike billetter:

  • Strikkequiz – gir inngang til strikkequiz fredag kveld
  • Kursbilletter – disse gir inngang på kurset, samt et foredrag den samme dagen. Pris fra kr. 650,- – 1350,-
  • Foredrag (lørdag eller søndag) – gir fysisk inngang på to foredrag, samt tilgang til kafé og strikkelsalong samme dag. Pris kr. 120,-
  • Strømmeforedrag – gir digital tilgang til strømming av to foredrag (lørdag eller søndag). Pris kr. 80,-

LØRDAG

Et strikkeliv, minner gjenfortalt med masker og pinner

Lørdag kl. 12.00 – 12.45

Foredragsholder: Helle Siggerud

Som bunadsyerske møter du ofte andre mennesker ved de viktige begivenhetene i livet. Det kan være møter fylt av forventning og glede, men også sorg og savn. Etter mange gode møter i systuen begynte Helle Siggerud å nøste litt opp i historiene bak en del av de store overgangene i livet vi fortsatt feirer. For, hvorfor var det så viktig at barnet skulle døpes så fort, hvorfor er ofte dåpskjoler hvite, og når begynte vi med konfirmasjon? Dette er bare noen av spørsmålene hun stilte, og ville ha svar på. Resultatet har hun gjenfortalt som strikkeplagg til liten og stor, historier om forsmådde friere og andre familiehemmeligheter.

Live podcastinnspilling med Marthe & Marthe

Lørdag kl. 14.30 – 15.30

Podcastere: Marthe Burgess og Marthe Wold

Våre favorittdamer er tilbake! De lager ikke bare knallbra strikkeunderholdning i den selvtitulerte podcasten Marthe & Marthe, men holder også kurs. Som de selv sier: «Marthe og Marthe elsker å prate, elsker å strikke og enda bedre: elsker å prate om å strikke! Vi har fylt ørene deres med vellystig tale i 5 år og er enda ikke ferdig snakka!». Tradisjonen tro skal duoen spille inn en live podcast hos oss. Hurra!

SØNDAG

Selbustrikk

Søndag kl. 12.00 – 13.00

Foredragsholder: Anne Bårdsgård

Anne Bårdsgård gjorde kjempesuksess med boka «Selbuvotter» som kom ut i 2016. Selbuvotten har blitt strikket siden 1850-årene og det finnes uendelige variasjoner i mønsteret. I august kommer oppfølgeren «Selbumønster».

I foredraget vil Anne snakke om variasjoner i tradisjonelle mønstre, hvordan de er bygd opp og hvordan de kan brukes. Hun vil også inspirere deg til å lage egne mønster og komme med noen tips om fargebruk i strikking.

Farging med lav

Søndag kl. 14.15 – 15.15

Foredragsholder: Monika Ravnanger

Monika Sunnanå Ravnanger er tekstilhåndverker, og jobber på Osterøy museum. Hun er utdannet klesdesigner, og har i mange år fordypet seg i vår tekstile kulturarv.

Hun interesserer seg for hele prosessen fra fiber til ferdig plagg.I foredraget skal hun fortelle om en nesten glemt fargehistorie, nemlig plantefarging med lav. Laven er fasinerende i form og strukturer, og har hemmeligheter og skjulte farger. Gjennom historien har den blitt brukt til både mat, medisiner og plantefarging.