Foredrag og aktiviteter 2019

Her finner du alt av felles program på Bergen Strikkefestival 2019. Med helgepass/dagspass eller workshopbillett får du tilgang på alt av felles program og inngang til markedet den dagen du har billett. Ønsker du kun å besøke markedet selges det egne billetter i døren. Billetter refunderes kun dersom festivalen avlyses.

Billettpriser:

  • Helgepass (fredag-søndag): 750,-
  • Tur til Oleana inkludert åpningsarrangement fredag kveld: 650,-
  • Åpningsarrangement fredag kveld: 350,-
  • Kun konsert fredag kveld: 250,-
  • Dagspass lørdag: 500,-
  • Dagspass søndag: 350,-
  • Workshop: egne priser
  • Markedsbillett lørdag eller søndag: 130,- (selges kun i døren samme dag)

BILLETTER I SALG HER.

Fredag

Åpning av festivalen

Kl. 19.00 på Spoleloftet

Strikk i dine farger med Dagny og Pickles

Kl. 19.30 på Spoleloftet

Tidligere i år ga Pickles og fargeekspert Dagny Thurmann-Moe ut den utrolig inspirerende boken «Strikk i dine farger». Har du strikket noe fra boken og bor i Bergen eller nærheten? Da vil vi gjerne ha deg med på festival til høsten! Send oss et bilde av det du har strikket eller det du holder på med / har planlagt å strikke innen 1. September 2019 til “bergen(at)pickles.no». Alle som blir med får en goodie bag

Vi ønsker så mange som mulig så ikke nøl med å melde deg på!

Strikkequiz

Kl. 20.00 i kaféen

Konsert med Sigrid Moldestad

Kl. 21.00 på Spoleloftet

Sigrid Moldestad er en av Norges fremste artister innen folk, vise- og tradisjonsmusikk. Hun har et sterkt fortellerhjerte og en egen evne til å berøre publikum – enten det er med lekfull kraft eller melankoli og selvskrevne viser og tekster. Sigrid er opprinnelig fra Breim i Nordfjord og ble tidlig introdusert for felemusikk. Til nå har hun vunnet to Spellemannspriser og gitt ut fem plater. Vi gleder oss til hun skal innta scenen på Spoleloftet!

Konserten er en del av åpningsarrangementet fredag 27. september. Konserten er inkludert i helgepass og fredagsbillett. Du kan også kjøpe enkeltbillett til konserten.


Lørdag

Foredrag: Thea Rytter om boken LUN

KL. 13.00 på Spoleloftet

Idéen til LUN – strikk og hekling til mor og baby ble kom fra et ønske om å lage en strikke- og heklebok som utover å innholde gode, anvendelige strikkeoppskrifter på alt det man ønsker å svøpe babyen i, også skulle være en estetisk opplevelse. Det skulle bli en bok man har lyst til å dykke ned i før babyen kommer til verden.

 “Tiden med blege morgener, sene nætter. Varme kinder, tunge øjne. Tudeture, grineflip og lykkebobler. Tiden der aldrig kommer igen, som varer for evigt og bare et øjeblik”. (fra LUNs forord. Boken ble til i et kreativt samarbeid mellom hekledesigner Jeanette Bøgelund og strikkedesigner Thea Rytter. En melding på Instagram ble til en kopp kaffe og 1,5 år senere etter deres første møte ble boken LUN til. Thea vil fortelle om den kreative prosessen bak både strikkeoppskriftene og bokens uttrykk. Boken kom ut på norsk våren 2019.  


Bokprat med Cathrine Valgermo Forren og Tina Hauglund om boken MJUK

Kl. 14.30 på Spoleloftet

Det begynte med en barnegenser Cathrine Valgermo Forren strikket på frihånd og mange ville ha oppskrift på. Dermed var strikkesiden Myknitsandme født og Cathrine fikk med sine tidløse, praktiske design muligheten til å jobbe med strikk på fulltid. I juli åpnet Cathrine strikkebutikken MJUK sammen med noen venner i Molde og 26. august kom hennes første strikkebok med samme navn.

Møt Cathrine i samtale med Strikkezilla Tina Hauglund, om det å være gründer, om praktisk, men likevel lekkert barnetøy som varer lenge og om boka MJUK med sine 42 basisoppskrifter i alderen 0-12 år. Cathrine og Tina viser frem modeller fra boken og svarer på spørsmål fra publikum.


Foredrag: Linda Marveng – digital strikking

Kl. 14.30 på Kveldheim

Med internett eksploderte strikkeverden i nettverk som Ravelry og Loveknitting med deling av bilder på Instagram, videoer på YouTube, podcaster, blogger og vlogger samt tv show om
strikking.

Nå kan du bestille garn fra utlandet med et tastetrykk, sende inn designforslag til USA, Storbritannia eller Japan, være med på teststrikk, samstrikk, Knit-A-Long, Gift-A-Long, Design-
A-Long eller i grupper hvor som helst i verden fra din egen stue eller nettbrett. Nå er Linda blitt strikkenerd. Bli med på hennes digitale reise og få hennes anbefalinger.


Samtale på spoleloftet: inkludering i strikkemiljøet

Kl. 16.00 på Spoleloftet

Jørgen og Stine fra strikkepodcasten Ferdig strikka tar tempen på aktuelle tema i strikkemiljøet. Gjester på scenen blir blant annet Kristi-Synnøve Suongir, forfatter av boken Samiske votter.Foredrag: Rauma Garn

Kl. 17.30 på Spoleloftet

Rauma Garn er en del av Rauma Ullvarefabrikk, som ligger på Veblungsnes i Romsdalen. Her har de spunnet garn helt siden 1927. Rauma Garn er spesielt glade i den norske ulla. Det som kjennetegner den, er først og fremst spenst og elastisitet. De spinner den som kardegarn, som blir fantastisk lett og luftig.

Elisabeth og Rita fra Rauma Garn kommer for å selge garn og vise høstens nyheter. Rita vil fortelle litt om Rauma Ullvarefabrikk, strikking i et historisk perspektiv og koftemønster fra Rauma Garn fra 1920 og fram til i dag.

Konkurranse!
Design din egen genser med Rauma Garn! Rauma tar med blanke diagrammer og fargeblyanter på festivalen, og inviterer publikum til å tegne sitt eget mønster til en rundfelt genser. Vinneren av konkurransen vil få oppskriften utgitt og selvfølgelig også få garn til å strikke seg sitt eget eksemplar!


Søndag

Foredrag: Samisk strikk med Kirsti-Sunnøve Suongir

Kl. 12.00

Kirsti-Synnøve Suongir har samisk som sitt hjertespråk og ga i 2017 ut boken «Deanuleagi sámefáhcat – Samevotter fra Tanadalen», som er spekket med nydelige votteoppskrifter.

Kirsti-Synnøve Suongir

Med denne boken ønsker Kirsti-Synnøve å hedre alle de damene i Tanadalen som villig har delt sine vottemønster med henne og hjulpet til med å samle dem. Slik kan de bevares og bli tatt i bruk av nye strikkeglade generasjoner. Kirsti vil fortelle mer om samisk strikk og tradisjoner i dette foredraget.Samtale på Spoleloftet: bærekraftig strikking?

Kl. 13.30 på Spoleloftet

Jørgen og Stine fra strikkepodcasten Ferdig strikka tar tempen på aktuelle tema i strikkemiljøet. Gjester på scenen blir Synnøve Høijord fra garnprodusenten Naturgull og strikkedesigner Marte Nilssen.


AVLYST! Foredrag: Moderne strikk med Lotte Holmboe

Kl. 14.30 på Kveldheim

Er du interessert i moderne strikketrender? Følger du med på hva som skjer i den internasjonale strikkeverden? I så fall vil Lotte Holmboes foredrag være noe for deg. Lotte, som kaller seg Osloknitter på Instagram og Ravelry, vil snakke om trender innen moderne strikk, spennende designere og vise frem noen av sine egne favoritter. Hun vil også snakke om hvordan man kan bruke håndfarget garn til å skape vakre, unike plagg man vil ha glede av i mange år. 

Lotte Holmboe, også kjent som Osloknitter, har strikket siden hun var barn, men ble gradvis mer og mer bitt av basillen i 20-årene, og fra 2010 har strikking vært hennes fremste lidenskap. Hun elsker å finne nye, spennende mønstre, leke med farger og tilpasse plagg så de blir perfekte for henne. Foredrag: Moderne tradisjonstrikk med Birger Berge

Kl. 15.30 på Spoleloftet

Mange har sikkert fått med seg nyheten allerede – Birger Berge skal gi ut bok som kommer til høsten. Vi gleder oss og har ventet spent siden vi fikk nyheten. Det som startet med en Instagramkonto i 2016 vokste raskt og Birger har i dag mer en 30 000 følgere. Han har en forkjærlighet for tradisjonsrike mønstre, og begynte etter hvert å designe selv.

Strikkeoppskriftene hans har allerede blitt publisert i Bladet garn og i boken Ruter og lus. I boken Moderne tradisjonsstrikk kommer det oppskrifter på alt fra tradisjonelle men moderne kofter til småting som lampeføtter, sløyfer og belter. I foredraget vil Birger fortelle mer om boken og vise frem noen av modellene fra boken.