Den digitale markedsplassen er åpen fra fredag 1. oktober kl. 09 til søndag 3. oktober kl. 21. Under er en oversikt over alle digitale utstillere.

To Strikkedamer

I tråd med fokus på miljø gir To Strikkedamer 10% rabatt på et utvalg av garnet vårt som består av kun naturlige fiber, og som ikke er superwashbehandlet.

Festivaltilbud:

Fra 1. oktober til midnatt 4. Oktober 2021 kan du bruke rabattkoden: bergen21 ved utsjekk i nettbutikken vår tostrikkedamer.no

Følgende garn er med i tilbudet:

Norsk merino: Leine merino Lebrasa 1-, 2- og 3-tråds.

Norsk ull: Rauma Gammelserie, 3-tråds Strikkegarn, Lamull, Finull, Vams og Håndfargingsgarn. Hillesvåg Sølje og Tinde.

Annet: Rauma Alpaca silk, Alpakka lin, Inca, Tumi, Mitu, 1- og 2-tråds Lingarn, Pelini, Pandora, Petunia og Sumatra.

Kauni effektgarn 100% ull.

Solberg spinderi Vesle økologisk bomull.

Knoll Supersoft (samme som Holst supersoft), Noble, Galanta og Mohair Tweed. Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål om garnet!

Nettsted
Instagram
Facebook

Norne Yarn

Norne Yarn er luksusgarn håndfarget i Oslo. Garnbasene er de mest luksuriøse blandinger av ull, silke og andre dyrefibre som kasjmir, mohair og jak. Garnet blir farget i en prosess kalt kjelefarging slik at det får de vakreste semisolide farger. Alle fargene er inspirert av norrøn historie og mytologi.

Nettsted
Instagram

Charmis.no – Garn & Strikketilbehør

Jeg heter Eva, eier og driver Charmis. Charmis er nettbutikk (charmis.no) og har i tillegg lokaler som er åpent etter avtale, på Nærbø på Jæren. Jeg selger garn, utstyr og garnpakker. Jeg har fokus på miljø, og mesteparten av garnet du finner hos Charmis er rene naturprodukter som ikke er superwashbehandlet. Jeg vil definere meg som en nisjebedrift, som har garn du ikke finner i alle andre butikker. Oppskriftene i garnpakkene du kan kjøpe hos meg er fra selvstendige designere, som liker garnet jeg selger, og derfor har laget oppskrifter i dette.

Jeg vil trekke frem noen typer garn som jeg er spesielt stolt av.

Varm; Dette garnet er laget kun for Charmis, det er et litt tykt garn av 100 % Shetlandsk ull. Garnet er perfekt til de gode varme ullgenserne til både stor og liten. Foreløpig har jeg fått laget det i ti farger, som jeg har gitt navn etter steder i Norge.

Rose-Alpakka; Luksusgarnet som er laget av en blanding av Alpakkaull og fibre fra rosestilker. Et nydelig supermykt, men allikevel slitesterkt garn i de lekreste farger.

Mjuk; Bestselgeren, 100% ren ull, som finnes i hele nitti farger. Super å bruke både med enkel og dobbel tråd og kan brukes til alt du kan tenke deg å bruke ull til. Tåler maskinvask (ullprogram med svak varme)

Pixie; Det beste garnet til barneklær, sjal og lette topper og gensere. 95% myk lammeull og 5% kasjmir. Dette har jeg i femti farger. Og det er et skikkelig lett og mykt garn, med utrolig fine farger. Tåler maskinvask (ullprogram på svak varme)

Nettsted
Instagram
Facebook

Unikt Garn

Unikt Garn driver med håndfarget garn farget i små partier. Vi er svært bevisste på å bruke garn av utmerket kvalitet. Disse består av ulike ulltyper (merinoull, mohair og alpakka), og noen av disse inneholder silke. Alt garn er garantert fra sauer som ikke har vært utsatt for mulesing.

Festivaltilbud:

Det gis 15% rabatt på i nettbutikken på alle produkter under produktfanen «Bergen strikkefestival». Her finner du garn bestående av ubehandlede naturfibre. Det trengs ingen rabattkode – prisene er allerede nedsatt.

Nettsted
Instagram
Facebook

Little Marble Knits

@littlemarbleknits er en liten familiebedrift som i løpet av flere år har vokst fra å lage det første luemønsteret – kråkebollelua – til å designe et variert utvalg av klær og tilbehør til baby og barn. Gjerne med små detaljer eller teknikker som gjør plaggene funksjonelle og artige å strikke. 

Barna deltar ofte aktivt i den kreative utformingen av plagg de selv trenger eller ønsker seg  – både med detaljer og fargevalg – da får de eierskap til plagget og bruker det (om mulig) enda mer. 

Nettsted
Instagram

Strikkedetaljer.no

Ingvild Våge driver nettbutikken Strikkedetaljer.no som er en butikk med det lille ekstra. Maskemarkører, prosjektposer, ull fra svenske finullsfår, keramikk og interiør.

Hun er opptatt av naturmaterialer og mye av det du finner er enten laget av ren ull, lin eller leire og er av høy kvalitet. 

Festivaltilbud:

Gratis frakt

Nettsted
Instagram
Facebook

Norwegian Spirit -Strikk & Garn

Vi forhandler fint garn, design og strikketilbehør. Sjeldne og unike merker som er oppsporet internasjonalt, samt lokalt i Norge og i Bergenstraktene mYak, Qing Fibre, Ito Yarn, British Breeds by Marie Wallin, Gotland Lace by The Grey Sheep Company, Brooklyn Tweed, Oslo Mikrospinneri, Annas Angora, Lofoten Wool, Løvstakken Garn.

Prosjektvesker fra Twig&Horn, The Blue Rabbit House, Kaliko Berlin. Kjente merker også med stort utvalg fra Isager, Knitting for Olive, LOPI, Lang Yarns, Rowan Yarns, Hillesvåg, Sandnes Garn.

Nettsted
Instagram
Facebook

Hillesvåg Ullvarefabrikk

Hillesvåg Ullvarefabrikk er en bedrift med lange tradisjoner, helt tilbake til 1898. Fabrikken produserer garn og kardet ull av høy kvalitet og nesten utelukkende med ull fra norske sauer.

På festivalen tar vi med oss populære garnkvaliteter av blant annet pelsull og lamull, og noen av sesongens nye modeller. Vi gleder oss til å se mange strikkeglade i løpet av festivalhelga!

Nettsted
Instagram
Facebook

Vesle Garneriet

Vesle Garneriet er eit lite mikrofargeri, drive av Iselin og Malin. Vi likar å leike oss, og eksperimentere over grytene, og let ofte fantasien ta styringa, difor er fargane på garnet vårt ofte i små eksklusive opplag. I tillegg til garn, lagar vi maskemarkørar av gamle smykkedelar, vi kallar dei gjenbruksmarkørar. Vi har og nokre strikkepakkar og strikkeoppskrifter som lett kan kombinerast med garnkvalitetane våre.

Nettsted
Instagram
Facebook

Vaid Plantefargeri

Vi gleder oss til strikkefestival og tar med all verdens vakre plantefarger til markedsplassen. Plantefargene er håndfarget på et utvalg av ubehandlet norsk pels- og lamullgarn, fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, merinogarn fra Leine Merino, mohairgarn fra Telespinn og eksklusivt Villsaugarn fra Lygra.

Til markedsplassen har vi også med en egen festivalfarge farget eksklusivt til Bergen Strikkefestival. I tillegg har vi også et utvalg med strikke-te laget av urter fra egen hage, oppskrifter og garnpakker til eget design, samt hånddreid strikketilbehør slik som stoppeegg til å bøte sokker med.

Festivaltilbud:

-En egen festivalfarge farget eksklusivt til Bergen Strikkefestival.

-På det digitale markedet får du 15% rabatt på alt garn i nettbutikken.

Nettsted
Instagram
Facebook

Fjord Fibres

Garn håndfarget i Bergen. Sortimentet tilbyr hesper av håndfarget Sokkegarn, Blue faced Leicester (BFL), Mohair og Merino garn, forskjellige typer fiber, maskemarkører, Soak ullvaskemiddel og håndlagde strikkeposer som er laget av Norsk stoff.

Festivaltilbud:  

 Fri frakt

– 20% på Soak ullvaskemiddel

– 20% rabatt ved kjøp av  5 x 100g hesper eller flere             

– Tilgjengelighet på en festivalfarge farget eksklusivt for dette årets markedsplass. Kun tilgjengelig 1-3. oktober.

Nettsted
Instagram
Facebook

Strikkezilla Design

Høsten er ikke helt strikkehøst uten Bergen Strikkefestival, og endelig drar vi frem Lykkekofferten igjen og stapper den full med ALT du trenger til ditt festivalprosjekt. Som vanlig har vi med oss Lykkepinner i sett og enkeltvis, strikkeverktøy i tre som vi designer selv, småstæsj som er både praktisk og pent, samt strikkenett og prosjektbager til å ha det hele i.

Dessuten tar vi selvsagt med nyhetene som kommer i løpet av høsten. Og som vi gleder oss til å se dere, vise frem og la dere kjenne på nyheter!»

Festivaltilbud:

Det er automatisk gratis frakt til Norge på strikkezilla.no fra klokken 09:00 fredag og ut søndag. I tillegg kan alle som deltar på den fysiske og digitale delen av Bergen Strikkefestival bruke koden SALHUS ved utsjekk for å få 15% avslag på Capella – både nøster og garnpakker.

Nettsted
Instagram
Facebook

Værbitt Garn & Rent Oppspinn

Til markedsplassen tar Værbitt med håndfarget garn fra Hillesvåg, Rauma, Telespinn, Selbu spinneri, Mohair by Canard og vårt eget lokale spinneri, Oslo mikrospinneri. Garnet farges etter alle garnfargerkunstens regler og har navn som «Skulderputer og høyt hår», «Stranda, Baby!» og «Ikke tiss på tujaen!».

Vi har også med oss nydelige, vintage glassknapper, håndlagede maskemarkører, kunstgarnkort av @kiellandfoto, håndsydde prosjektbagger fra Maur Oslo – og de beste strikkepinnene: HiyaHiya. Men ikke nok med det! Vi har også lurt med oss Rent oppspinn-Ronja, som selger deilige ulltuller, kardeflak og håndspunnet garn av håndfarget, norsk ull og jålefibre, som silke og glitter.

Vi har 70 Værbitt-farger i sortimentet og får dessverre ikke med oss alle disse på alle baser… Ta gjerne kontakt via direktemelding på Instagram om dere ønsker å forhåndsbestille noe spesielt. Vi gleder oss masse til å treffe dere på Salhus!

Festivaltilbud:

15% rabatt på julekalenderen hos Rent Oppspinn ved å bruke koden BERGEN2021

Værbitt Garn
Nettsted
Instagram
Facebook

Rent Oppspinn
Nettsted
Instagram
Facebook

Telespinn

Telespinn er et lite, miljøvennlig spinneri med butikkutsalg på gården Midt-Svartdal i Seljord. På gården her bor det per i dag 25 mohairgeiter. Telespinn har spesialisert oss på fiber fra mohairgeita. Mohairfiberen er spesielt tynn og blank sammenlignet med saueull. Det gjør at plagg i mohair føles luftige å ha på seg samtidig som de har en flott glans. Telespinn produserer sitt eget mohairgarn på spinneriet i Svartdal i flere kvaliteter; Fivrel, Mari, Symre, Pan og ryegarn.

Garnet er laget av norsk ull, og de bruker økologisk såpe og spinneolje, og ingen kjemikalier i spinneprosessen. Det gjør til at garnet har en utrolig myk kvalitet og spenst.

Nettsted
Instagram
Facebook

LEIK Knitwear

LEIK er en strikkefabrikk på Fitjar, drevet av strikkedesigner Marie Leiknes. Marie kan sies å være en skikkelig strikkenerd. Allerede som barn var hun en ivrig håndstrikker. Interessen for strikk førte henne til Skottland, der hun studerte klesdesign i Edinburgh og videre til Kunsthøgskolen i Oslo der hun jobbet med en digital strikkemaskin.

LEIK har sitt utspring i en genuin interesse og lidenskap for håndverket og mulighetene innen moderne maskinstrikk.

Dette har resultert i at de nå lanserer konseptet LEIK Fusion. Med LEIK Fusion strikker de spennende mønstre som er umulig å strikke for hånd. Resten strikker du selv! Dette er et konsept som kan passe bra for erfarne strikkere, så vel som nybegynnere.

Nettsted
Instagram
Facebook

Fabel Knitwear

Fabel Knitwear er drevet av designer og garnfarger Helene Arnesen.

Helene har et fokus på å designe romantiske, feminine og tidløse strikkeoppskrifter, ofte inspirert av historiske- og vintage silhuetter og stiler.

De er strikket med moderne teknikker, så her får man det beste av to verdener – vintage eleganse og moderne praktikalitet.

Fabel Knitwear Handdyed Yarn blir til på FKs fargestudio på St.Hanshaugen i Oslo. Med en variasjon av farger fra duse pasteller til mørke juveltoner og alt imellom er likevel den røde tråden eventyrlige og magiske farger, ofte inspirert av historie, eventyr og fantasy.

Fabel Knitwears håndplukkede knappekolleksjon består av et rikt utvalg knapper nøye plukket for sitt romantiske uttrykk og historiske estetikk.

Helene har en stor kjærlighet til opulente, historiske detaljer, og jobber kontinuerlig med å skape et gjennomført, gjenkjennelig uttrykk.

Nettsted
Instagram
Facebook

Garnbutikken Fortuna

Garnbutikken Fortuna holder til på Løkken Verk i Trøndelag og målet deres er å bli en garndestinasjon i Norge. Med et unikt utvalg garn i hyllene, service og spennende arrangementer. De håndfarger garn etter inspirasjon fra lokalhistorien her på Løkken Verk og kaller det #håndfargagarnmedlokalhistorie

Vil du bli bedre kjent med Garnbutikken Fortuna kan du følge strikkepodcasten på YouTube: Garnbutikken Fortuna. Nettbutikk: http://www.GarnbutikkenFortuna.no

På festivalen tar de med et bredt utvalg Fortunagarn. Ønsker du å bestille på forhånd kan du gjøre det og velge «hente i butikk» HUSK merknad «Bergen Strikkefestival», så kan du hente det på stand.

Nettsted
Instagram
Facebook

Through The Wardrobe Yarn Co

Through the Wardrobe Yarn Co farger garn inspiret av de magiske verden av klassisk barnelitteratur. Du finner myke pasteller som minner om sukkerspinn og dype og mystiske juveltoner.

I tillegg til de vanlige garn typene (merino, mohair osv) har hun et utvalg av Polwarth garn, som er et sterk og mykt ullgarn med en nydelig glans fra sauer på New Zealand. Perfekt til sokker eller sjal. Til de som liker ikke mohair har hun den supermyke kvaliteten Baby Suri Alpacca silk som ikke klør!

Nettsted
Instagram
Facebook