Har du lyst til å prøve en ny spinneteknikk – eller har du aldri spunnet før? 🍭 Lær deg å spinne med støttetein med Kristi Nilsen på Bergen Strikkefestival 2021 ✨

Å spinne sitt eget garn er både kreativt og avslappende. Spinneredskapet på dette kurset kalles en støttetein, fordi teinen hviler i en spinnebolle når du spinner. Vekten av tein og garn fordeles dermed til underlaget og ikke til selve tråden du spinner, slik den gjør når du bruker en hengende tein. På kurset lærer du om spinneteknikker, fibervalg og støtteteintyper. Du kan beholde garnet ditt som entrådet – eller tvinne to tråder sammen til et balansert garn. Materialpakken inneholder en spinnebolle i kirsebær, en støttetein i eik med keramisk spinnehjul og en variert ullpakke. Det er lagt vekt på velprøvde og vakre redskaper, men likevel i det rimelige skiktet.

Kurset passer både for nybegynnere og for mer erfarne spinnere. Kristi Nilsen er utdannet formingslærer og spinner like gjerne på tein som på rokk. Ved siden av sin spinnepraksis gjennom flere tiår, har hun vært kursdeltaker på Shetland og i Sverige, og hun har selv vært lærer på flere spinnekurs. Hun har utforsket de fleste spinneredskaper, teknikker og fibertyper som finnes, men fryder seg likevel alltid ved ny kunnskap. Se @nilsenkristi på Instagram for spinnebilder.

Festivalen arrangeres 1.-3. oktober 2021. Billetter kommer for salg i august ✨

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s