Lyst til å lære å farge garn eller strikke med forgarn? Vi fyller på programmet med hele tre workshops!

Kjøp billetter her.

Workshop med Nina Figenschau – lær deg å farge garn med syrefarger!

Fredag 30. september kl. 16.00 – 18.00

Hos Ninapetrina.no har Nina håndfarget garn siden 2012 med syrefarger. Lær deg triksene som får ditt hjemmefargede garn til å se ut som det de proffe håndfargerne lager!

IMG_20160809_204854
Foto: Nina Figenschau

I løpet av denne workshopen vil du få lære deg hvordan du kan farge garn selv i ditt eget kjøkken ved hjelp av matfarger (som f.eks Kool Aid eller konditorfarge). Dette er syrefarger som er skånsomt mot deg og dine kasseroller og er tilgjengelig i mange dagligvarebutikker. Lær deg ulike fargeteknikker for å lage din egne favorittfarger på dine egne nøster! Enten det er semisolid enfarget, flerfarget med korte fargeskift, flerfarget med lange fargeskift (ombrè) eller spettete garn – du lærer hvordan man farger det selv iløpet av disse to timene over fargegrytene med Nina.

Ingen spesielle forkunnskaper behøves. Kan du koke potet, kan du farge garn!

Kursdeltakere vil få Ninapetrinas eget hefte som viser hvordan man tryller med garn og farge! Garn og alt fargemateriell inngår i kursavgiften. (Om man vil kan man ta med eget ullgarn om man heller vil prøve å farge det i løpet av kurset).

 

Workshop med Iren Dyngeland – Strikk med forgarn

Fredag 30. september kl. 16.00 – 17.30

Forgarn er ull som berre er klargjort til å lage tråd av – den er karda og laga til trådar, men ikkje tvinna. I byrjinga kan det verke umogleg å få desse lause fibrane til å oppføre seg som tråd, men med litt øving og eit par lure triks går det som ein leik.

lueoghals (2)
Foto: Iren Dyngeland

Vi skal øve til vi får strikkinga til, finne ut nokre av dei unike eigenskapane dette garnet har, og sjå eksempel på kva dette garnet kan nyttast til.

Ta med pinnar i alle storleiker (2-2,5; 3-4; 6-7; 12 og enda større om du har)

 

 

 

 

Workshop i kontstrikk med Heidi Eikeland

Lørdag 1. oktober kl. 13.00 – 16.00kontstrikk

Har du lyst til å lære kontstrikk? I denne workshoppen får du prøve deg på å strikke et pannebånd. Du får lære å strikke halve horisontale ruter, hele ruter til høyre og hele ruter til venstre. I tillegg vil alle lære å strikke rett begge veier slik at man slipper å snu arbeidet for å strikke vrangt, som er typisk for den norske kontstrikkingen.

Ta med Rauma Mitu eller lignende. Du trenger 50 g rosa og 50 g hvit eller andre farger etter eget ønske. Rundpinne nr. 3,5 (helst i tre)

3 kommentarer om “Tre nye workshops på programmet

  1. Det hadde vært fint med en liten opprydning i informasjonen her. Det er vanskelig å finne ut hva som er ledig og utsolgt, hva det endelige programmet for hver av dagene er, tidspunkter, etc. Et sted står det at det ikke er workshops på fredagen, et annet sted står det at det er det; og er alt utsolgt lørdagen, både pass og workshops?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s